Home
Actueel
Nieuws
College over puberbrein tijdens Weekend van de Wetenschap

College over puberbrein tijdens Weekend van de Wetenschap

Geplaatst op 2 oktober 2018

Tijdens het Weekend van de Wetenschap, op zaterdag 6 en zondag 7 oktober, kunt u backstage de wonderlijke wereld van de wetenschap en technologie beleven. Bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten en musea openen deze dagen de deuren voor u.  Prof. dr. Eveline Crone trapt het Weekend op donderdag 4 oktober feestelijk af met een college over misverstanden van het puberbrein.

Weekend van de Wetenschap is het podium van de toekomst. In het eerste weekend van oktober gaat Nederland backstage bij bedrijven, instituten, universiteiten, (onderzoeks-)instellingen en musea om live wetenschap en technologie te beleven. Dit met één gezamenlijk doel: het belang van wetenschap en technologie onderstrepen. De activiteiten worden bedacht en georganiseerd door vele wetenschappelijke en/of technologische organisaties en instellingen. Zij, de deelnemers, geven inhoud aan het landelijke evenement.

 

Bekijk via deze link welke activiteiten er zijn dit weekend

Credits: Het Weekend van de Wetenschap

Misverstanden over het puberbrein

In het kader van de opening van Weekend van de Wetenschap gaan ze in gesprek met prof. dr. Eveline Crone (ambassadrice van Weekend van de Wetenschap) over misverstanden over het puberbrein. Het gedrag van pubers kan bij ouders en docenten behoorlijk wat kopzorgen opleveren, en hun leerprestaties hebben er soms behoorlijk onder te lijden. Verwarrend voor ouders, maar natuurlijk bovenal voor de jongere zelf. En hoewel we deze veranderingen allemaal kennen, blijft het vaak een mysterie wat er precies in die hoofden omgaat.

 

Het podium is niet alleen geboden aan prof. dr. Eveline Crone zelf, pubers in de zaal spelen ook een rol. Mits ze daarvoor in zijn, natuurlijk. Wat vinden zij bijvoorbeeld van het beeld dat pubers lui zijn en alleen maar willen slapen? En doen ze klakkeloos alles wat hun vrienden ook doen?

Over de spreker

Prof. dr. Eveline Crone is hoogleraar Neurocognitieve Ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit Leiden. In 2017 ontving Crone een Spinozapremie, de hoogste Nederlandse wetenschappelijke onderscheiding. Zij kan hiermee haar onderzoekswerk naar adolescenten, hun levenswijze en de neurologische processen in hun hersenen voortzetten.

Aanmelden

Aanmelden voor dit college kan via deze website

 

Weekend van de Wetenschap wordt jaarlijks georganiseerd door NEMO met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.