Home
Actueel
Nieuws
Een Goed Stel Hersens
 

Een Goed Stel Hersens

Geplaatst op 14 september 2017

Vanaf vanavond gaat de nieuwe, informatieve spelshow ‘Een Goed Stel Hersens’ van start. Onder leiding van Nicolette Kluijver en Carlo Boszhard gaan verschillende BN’ers de strijd met elkaar aan. Al het geld dat zij verdienen tijdens verschillende slimme spellen, gaat naar de Hersenstichting.

De komende 6 afleveringen verkennen bekende Nederlandse koppels hun gezamenlijke hersencapaciteit. Hoe goed werken hun breinen samen? Waar is HIJ goed in? En waar is ZIJ goed in? Hoe goed kennen ze elkaars kwaliteiten?

 

Mannelijk en vrouwelijk brein

Hoewel het fysieke verschil tussen het mannelijke en vrouwelijke brein niet groot is, gebruiken mannen en vrouwen hun hersenen aantoonbaar anders. Zo kan er een groot verschil zijn tussen vaardigheden, talenten en zwakheden.

 

Iris Sommer

Vooraf worden de hersens van de BN’ers gescand en de resultaten geduid door wetenschapper Iris Sommer. Zij bespreekt de bijzonderheden van elk brein en geeft een overzicht van sterke en zwakke punten van elke kandidaat. Daarnaast geeft ze leuke feiten over de Bekende Breinen.

 

RTL4, donderdag 14 september 2017 om 21.30 uur