Home
Actueel
Nieuws
Spelshow Een goed stel hersens
 

Spelshow Een goed stel hersens

Geplaatst op 13 september 2018

Vanaf donderdag 13 september gaat het tweede seizoen van Een Goed Stel Hersens van start. Onder leiding van Nicolette Kluijver en Carlo Boszhard gaan verschillende BN’ers in duo's de strijd met elkaar aan. Het winnende duo kan tijdens het finalespel geld bij elkaar spelen voor de Hersenstichting.

Een goed stel hersens is een informatieve spelshow waarin bekende Nederlanders hun gezamenlijke hersencapaciteit verkennen. Hoe goed werken hun breinen samen? Waar is HIJ goed in? En waar is ZIJ goed in? Hoe goed kennen ze elkaars kwaliteiten?

Mannelijk en vrouwelijk brein

Hoewel het fysieke verschil tussen het mannelijke en vrouwelijke brein niet groot is, gebruiken mannen en vrouwen hun hersenen aantoonbaar anders. Zo kan er een groot verschil zijn tussen vaardigheden, talenten en zwakheden.

Vooraf worden de hersens van de BN’ers gescand en de resultaten geduid door wetenschapsjournalist Diederik Jekel. Hij bespreekt de bijzonderheden van elk brein en geeft een overzicht van sterke en zwakke punten van elke kandidaat. Daarnaast geeft hij leuke feiten over de Bekende Breinen.

 

RTL4, vanaf donderdag 13 september 2018 om 21.30 uur