het hoofdkwartiertje podcast

Welkom bij ‘Het Hoofdkwartiertje’ – de podcast van de Hersenstichting waarin we ons verwonderen over het meest complexe orgaan in ons lichaam: de hersenen. Ons eigen hoofdkwartier waaruit de belangrijkste zaken in ons lichaam geregeld worden. Je hersenen zijn naast bijzonder en belangrijk ook heel kwetsbaar. In deze drukke wereld is het daarom belangrijk om goed voor je hersenen te zorgen. Dit doe je door regelmatig te bewegen, gezond te eten en goed te slapen. Maar ook door je hersenen af en toe de rust en ruimte te geven om te ontspannen. Dat kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door af en toe te mediteren. Met onze serie ‘Je brein in balans’ ontdek je hoe jij kunt ontspannen.

Beluister de podcast:

Uitgelicht:

Je Brein in Balans – Barboleta

Neem gedurende de dag een moment van ontspanning. Dit zijn momenten waarop je hersenen van stress kunnen herstellen. Ontspanning zorgt ervoor dat je meer energie en focus gaat ervaren. Deze meditatie is een goede vorm om tussen de dagelijkse drukte door even tot rust te komen. Het is een Yoga Nidra-oefening. Het doel van Yoga Nidra is om je hoofd te legen en diepe ontspanning in je lichaam te ervaren.
‘Je brein in balans’ is een podcastserie van de Hersenstichting in samenwerking met House of Deeprelax.

Je Brein in Balans – Idea 

Een goede nachtrust is essentieel voor je hersenen. Slaap zorgt ervoor dat je hersenen reinigen. Daarnaast verwerk je tijdens je slaap je emoties en informatie. Soms lukt het niet om in slaap te komen. Wist je dat meer dan de helft van de Nederlanders niet tevreden over hun nachtrust is? Deze slaapmeditatie kan je helpen om te ontspannen. Een eerste stap naar dromenland. 
‘Je brein in balans’ is een podcastserie van de Hersenstichting in samenwerking met House of Deeprelax.

Meer tips over slaap ontvangen?

Vind je de informatie nuttig en wil je meer weten over slaap? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van de Hersenstichting. Je komt dan ook te weten over wat je nog meer kunt doen om je hersenen gezond te houden.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief!