Wat doet de Hersenstichting?

Al bijna 35 jaar leggen we verbanden tussen verschillende soorten hersenaandoeningen. Want als je iets leert over de ene aandoening, kan dat ook van betekenis zijn voor een andere. Zo vinden we steeds meer oplossingen om de hersenen gezond te kunnen houden, beter te behandelen en mensen met een hersenaandoening helpen mee te doen in de maatschappij. Zo werken we aan onze droom: gezonde hersenen voor iedereen.

Hersenaandoeningen voorkomen

Een gezonde leefstijl kan het risico op hersenaandoeningen verkleinen en de gevolgen van veroudering en hersenziektes uitstellen. Daarom helpen wij mensen hun slaapgedrag te verbeteren en meer te bewegen. Benieuwd hoe wij werken aan gezonde hersenen? 

Hersenaandoeningen beter behandelen

We financieren onderzoek en innovaties zodat er behandelingen komen die hersenaandoeningen genezen, stoppen of vertragen of de kwaliteit van leven voor mensen met een hersen-aandoening verbeteren. Benieuwd hoe wij werken aan betere behandelingen?

Helpen meedoen in de maatschappij

We ondersteunen mensen met een hersen-aandoening om het meeste uit hun leven te halen. Zo werken we aan een passend aanbod voor werk, bewegen en vrije tijd zodat ook zij daadwerkelijk mee kunnen doen.  Benieuwd wat wij doen voor mensen met een hersenaandoening?

Wat kun jij doen?

Hersenaandoeningen voorkomen, behandelen en mensen met een hersenaandoening mee laten doen in de maatschappij; dat is ons doel! Dat doen we onder andere door onderzoek en innovaties te financieren. Jij kunt ons helpen dit doel te bereiken! Hoe?

1. Je kunt helpen door tijd te geven

Collecteren: tijdens de collecteweek van 29 januari tot en met zaterdag 3 februari kun je samen met 19.000 collectanten langs de deuren om geld op te halen voor de Hersenstichting en alle belangrijke projecten en onderzoeken die wij financieren. Lees hier meer over. 

Zelf geld ophalen: je kunt ook geld ophalen met een persoonlijke actiepagina of een donatiebox. Zo kun je in je eigen tijd en op je eigen manier geld ophalen voor de Hersenstichting en alle belangrijke projecten en onderzoeken die wij financieren. Bekijk hoe het werkt. 

Deelnemen aan onderzoek: je tijd op een andere manier inzetten? Voor goed onderzoek zijn voldoende deelnemers nodig. Wil je meedoen aan onderzoek? Bekijk dan op deze pagina voor welke onderzoeken er deelnemers worden gezocht. Lees verder.  

Steun onderzoek naar hersenschade na coronavirus

2. Je kunt helpen door een bijdrage te leveren

De Hersenstichting financiert innovaties en onderzoek. Daarnaast geven we voorlichting en zetten we het belang van onze hersenen op de publieke en politieke agenda. Wij kunnen ons werk alleen doen dankzij bijdragen, groot of klein, van mensen net als jij. Daarom is elke donatie meer dan welkom. Doe hier een donatie.

3. Je kunt je eigen hersenen gezond houden

Gezonde hersenen zijn niet vanzelfsprekend. Veel mensen krijgen gedurende hun leven te maken met een hersenaandoening. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je zelf kunt doen om je hersenen in een zo goed mogelijke conditie te houden en het risico op een hersenaandoening te verkleinen. Lees meer over wat je zelf kunt doen op onze pagina over Gezonde hersenen.

Waarom het werk van de Hersenstichting zo belangrijk is

Dit zeggen de experts:

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.