Home
Actueel
Blogs
Dit is mijn verhaal

Dit is mijn verhaal

Maandag 16 maart 2015. Geplaatst onder: Beroerte door Lieky van der Velden

Het is september 2012 en midden in de nacht krijg ik ineens een herseninfarct. Ik werd naar het ziekenhuis gereden...

 

Na mijn ziekenhuisontslag werd ik naar huis gestuurd met 5 verschillende tabletten. Er werd mij niet verteld hoe ik nu verder moest (welke revalidatie ik nodig had). Een jaar later kwam ik er zelf achter dat revalidatie eigenlijk heel hard nodig was! Na een herseninfarct ben je erg verward en angstig. Je weet niet wat je is overkomen en al helemaal niet hoe je daarna verder moet.

 

Ik heb alles zelf uit moeten zoeken. Ik heb veel op Google gezocht wat ik voor mijzelf kon doen. Daarmee heb ik ondervonden dat er maar weinig aandacht werd besteed aan de restverschijnselen na een herseninfarct. Hierdoor ontstond veel onbegrip. Ook werd er weinig hulp aangeboden om je in contact te brengen met lotgenoten. Met deze reden heb ik nu zelf een Facebook-pagina, met de naam Herseninfarct en restverschijnselen en hoe nu verder? opgezet voor lotgenoten.

 

Juist na een herseninfarct heb je hulp en aandacht nodig van onder andere lotgenoten. Belangrijk is om feedback te kunnen geven en krijgen. Wie kan het nou beter vertellen dan die mensen die het zelf hebben moeten ondergaan. Restverschijnselen worden helaas nog steeds onderschat. Het is ook belangrijk dat de omgeving van een beroertepatiënt weet hoe de patiënt zich kan voelen en meer begrip voor hem of haar kan opbrengen. Helaas kan niet iedere patiënt goed uitdrukken hoe hij of zij zich voelt. Schrijven is dan misschien een goede optie.

 

Word daarom lid van mijn Facebook-pagina.

 

 

Lieky


Meer artikelen in Beroerte

Reacties

12


  |  27-10-2019 23:06 uur

Mijn Famlie heeft mij niet gesteunt verdriet.


C Zuurbier.  |  07-08-2019 13:23 uur

Mijn herseninfarct was in 1990, en ging gepaard met een BDE. Naast de"'gewone"revalidatie via het ziekenhuis, zocht ik hulp bij een homeopatisch werkend arts. Zij hielp mij bij de verwerking. .


corrie  |  28-09-2015 09:25 uur

Reageer op dit artikel