Home
Actueel
Nieuws
Hersenstichting lanceert app voor jongeren met hersenletsel

Hersenstichting lanceert app voor jongeren met hersenletsel

Geplaatst op 26 oktober 2017

Wist u dat elk jaar 19.000 jongeren hersenletsel oplopen? Daarom heeft de Hersenstichting de app Breinstraat ontwikkeld. Deze app is voor jongeren (12-25 jaar) die na een ongeval of ziekte hersenletsel hebben opgelopen. In de app wordt uitgelegd hoe de zorg eruit ziet, bijvoorbeeld in het ziekenhuis en het revalidatiecentrum. Er wordt op een laagdrempelige manier beschreven wat je kunt verwachten, en hoe om te gaan met de zichtbare en onzichtbare gevolgen in het dagelijkse leven.

Hersenletselpaspoort

Ook kunnen jongeren een eigen Hersenletselpaspoort aanmaken. Dit paspoort sturen zij bijvoorbeeld naar vrienden, klasgenoten, familie, hulpverleners, een sportcoach of leraar. Zo wordt het delen van hun verhaal een stuk makkelijker en hoeven zij dit niet telkens opnieuw te vertellen. Een probleem dat veel wordt genoemd. Het paspoort kan op deze manier zorgen voor meer begrip. 

Digitale vertaling

In opdracht van de Hersenstichting is er een Zorgstandaard Traumatisch Hersenletsel gemaakt. Daarin staan afspraken over hoe de beste zorg voor kinderen en jongeren met hersenletsel eruit moet zien. De Breinstraat-app is hierop gebaseerd en is een digitale, toegankelijke vertaling hiervan. 

Gratis downloaden

De app Breinstraat is gratis te downloaden in de Appstores. De flyer van de app kan kosteloos aangevraagd worden via onze webshop (exclusief verzendkosten). 

 

Voor meer informatie over de app, kijk op www.breinstraat.nl