Het leven vieren!

In Coronatijd zijn er soms gelukkig geen verjaardagen.
Zo ben ik blij dat mijn moeder geen verjaardag, maar ook geen 4 weken Corona heeft meegemaakt. Dementeren als je nét bent  verhuisd naar een nieuwe omgeving, waar je niemand kent en niemand op visite kan komen …… dan is verjaardag vieren gekkenwerk.

Een tante van mij is ook in Coronatijd overleden. Ze had helemaal geen zin meer de beker helemaal op te drinken. Alles wat ze graag deed ging niet door. Als je alleen in een groot huis woont zijn de dagen lang. Haar leven was klaar en ze was tevreden.

Omdenken; verjaardag vieren

29 juni was ik (weer) jarig. Na mijn hersenbloeding -en wat er dan volgt- maakt het vieren van een verjaardag bijzonderder. Een verjaardag is echt niet vanzelfsprekend.

Ik vind het dan ook fijn om te lezen dat jarig zijn gezond is. Dat blijkt ook uit onderzoek dat mensen die meer verjaardagen vieren langer leven. Ik doe dus mijn best! OMdenken is altijd interessant, vind ik.

Vorige week kwam ik een 80-jarige tegen. Wát een voorbeeld. Hij viert zijn verjaardag; een voorbeeld voor niet alleen voor mij!


In oktober 2015 kreeg Marijke een beroerte (hersenbloeding). Eén van de problemen was niet kunnen praten; heel veel woorden waren weg. Nog altijd is zij bezig met oefenen …. Daarom is zij begin 2016 begonnen met een blog in verband met haar woordvindingsprobleem. Wil je alle blogs van Marijke lezen, kijk dan eens op haar website.

Lees hier de vorige blog van Marijke