Investering voor de toekomst

Wat kunnen onze gedachten het ons toch erg moeilijk maken. Sommige mensen denken dat ze niet de kracht hebben om zichzelf te helpen om hun ongecontroleerde gedachten, gevoelens, emoties en angsten de baas te kunnen. Voelen zich verbitterd, verdrietig en ongelukkig in het leven en al helemaal als er zo’n dag is dat het lijkt alsof alles je tegen zit. Om daar alleen uit op te krabbelen is niet makkelijk en kost veel kracht en energie. Dat is juist wat ze niet hebben als zij zich zo voelen.

Belangrijk is informatie om te kunnen begrijpen wat er met jou aan de hand is. Hoe je om moet gaan met je gevoeligheid en de problemen die je hebt. Als jij het kan begrijpen, kan je er ook beter mee omgaan. Je moet de woorden “Het is zo moeilijk en ik kan het niet” uit je hoofd laten. Want wat jij denkt, IS wat jij ook te voelen krijgt. Zie het zo als of jij jouw hersenen moet laten weten dat het iedere dag steeds beter en beter met je gaat. Zeg dit tegen jezelf wel 10 keer achter elkaar: “Iedere dag gaat het met mij in alle opzichten steeds beter en beter en beter.” Dat werkt net zoals de gedachte……..”Het is zo moeilijk.”

Ik begrijp dat het frustrerend kan zijn omdat jij niet meteen voelt dat het werkt. Natuurlijk werkt dit niet meteen. Het heeft tijd nodig, het moet helen. Het is omdenken, omprogrammeren. Juist in die negatieve toestand heb je dit nodig om deze oefeningen aan te houden. Maar ik weet uit ervaring, dat het wel werkt. En dat je uiteindelijk resultaat zal boeken. Dat is wat je wilt. Toch?

Ook al geloof je er nu niet in. Doe het toch maar. Want met niets doen gebeurt ook niets. Als jij gaat zitten voelen hoe het voelt om depri te zijn, dan zal jij je natuurlijk ook depri voelen. Dan bén jij depri. Probeer die gevoelens los te laten en maak nieuwe gedachten en gevoelens aan. Houd je hersenen als het ware voor de gek. En laat je gedachten weten dat jíj de denker bent en dat jíj beslist of je aan negatieve gevoelens blijft denken of niet.

Veranderingen beginnen altijd bij je denken. Jij bent de denker en niet van: ‘ik kijk wat mijn denken, denkt.’ Dat zijn ongecontroleerde gedachten die een loopje met je nemen.
Jíj moet beslissen waar je aan zit te denken, welke gedachten jij toelaat. Welke gedachten niet goed voor je zijn, die moet je geen aandacht geven. Aandacht aan negativiteit geven is energie afgeven. Deze energie kan je dus ook omdraaien, zodat de energie voor jou werkt. Ook voor jou is deze energie aanwezig als jíj het de aandacht geeft en dat jíj het ook aan jezelf wilt toelaten. Daar kan jijzelf wel voor zorgen.

Ik zeg niet dat het simpel is om dit te blijven volhouden. Maar het is ook niet onmogelijk. Ik weet dat het anders kan. En daarom blijf ik een beetje op je inpraten en herhalingsberichten plaatsen om je te laten weten dat je het anders kan aanpakken. Maar er is meer nodig dan alleen proberen. JIJ moet genoeg liefde voor jezelf hebben om door te zetten. Actie is nodig.
Zie het als een investering voor je toekomst.