NAH veranderde mijn persoonlijkheid

Sinds ik een niet-aangeboren hersenletsel heb, ben ik snel afgeleid. Als ik met iemand aan het praten ben en diegene wordt geroepen of krijgt een belletje of vraagt ineens iets aan mij waar we het niet over hadden, word ik afgeleid. Door die afleiding heb ik vaak ook direct last van mijn vergeetachtigheid, want ik weet dan niet meer goed wat ik daarvoor wilde vertellen. Vaak probeer ik verder te praten en dan hoop ik dat ik er wel weer op kom, maar heel vaak kom ik er dan niet meer op.

Als ik iets wil lezen, schrijven of leren werkt dat het beste als het stil is. Als dat het niet is, gaat het bijna niet. Eén op één contact vind ik het fijnst. Ik merk dat ik heel snel afgeleid word als ik met iemand aan het praten ben, en naast me zijn 2 mensen met elkaar aan het kletsen. In zulke situaties sla ik weinig op van een gesprek.

Combinatie

Het probleem is ook dat het niet zomaar 1 probleem is, maar het is een grote combinatie van allerlei problemen die vaak tegelijk zijn. Geprikkeld, vergeetachtigheid, snel afgeleid, slecht uit mijn woorden komen of helemaal niet op het juiste komen.

Ik vind het zo enorm rot dat ik mezelf op papier goed kan uiten maar in gesprek niet. En daar word ik gewoon ontzettend moe van.

Door dit allemaal is mijn persoonlijkheid ook echt veranderd. Ik voel me voor de helft degene die ik ooit was en voor de helft iemand anders met een niet aangeboren hersenletsel.


Lees hier de vorige blog van Eric

Eric kreeg een aantal jaar geleden een herseninfarct. Door zijn hersenbeschadiging is er veel veranderd, ook zijn persoonlijkheid. Op zijn eigen website schrijft hij blogs over zijn ervaring met een niet-aangeboren hersenletsel. Ook schrijft hij artikelen over handigheidjes die hij toepast in zijn dagelijks leven met hersenletsel. En op Instagram kun je ook meer over en van Eric lezen.