Deze blog is van 5 jaar geleden. Dit jaar was ze met Oud en nieuw samen met haar man thuis.

De Sint gehad en dan gaat de reis verder…. Zo tegen Kerst kan ik mijn ene been voor mijn andere been zetten, maar meer zit er niet in. Kees kent het en gaat op in zijn structuur. Waarom Kerst mij zo vloert, zoek ik al niet meer uit. Het oude jaar is bijna oud en daar kan ik ook zo slecht mee omgaan. Alsof er een grote wedstrijd komt en ik geen idee heb waarvoor ik moet trainen.

Het weer werkt ook niet mee! Ik heb geleerd, vecht niet te hard tegen deze somberheid want het gaat voorbij. Zoals elk jaar houd ik mij voor, dit is weg op 5 januari van het nieuwe jaar. Toch gek dat ik daar elk jaar weer doorheen moet en dat ik dit mezelf aan doe! Aankleden, ontbijten en ik ben door mijn energie heen. Het maakt niet uit hoe het jaar verlopen is.

De uitnodiging voor Oud en nieuw

Op een dag stelde Yvette voor om oudjaar samen met de buurtjes te vieren. Ik schrok me wild, dat kan ik toch niemand aandoen! Maar NEE zeggen is ook zowat. Yvette belooft de boodschappen te doen, ik hoef alleen maar te komen. Vooruit, we gaan, wenkbrauwtjes en mondhoekjes omhoog en
mijn krullen vastgezet.

“Waarom tellen we af op een verjaardag?”

We komen binnen en de sfeer is heel ongedwongen. Dan raak ik ook nog eens aan de praat met iemand die kan luisteren en de hapjes zijn overheerlijk. Dan oppert iemand om de televisie aan te zetten. “Moet dat nu?”, vraag ik. Ja, dat is feestelijker dan tellen we met zijn allen af. “Waarom moeten we aftellen?”, vraag ik. Verbaasde blikken mijn kant op. “Het is oud en nieuw Pip, wakker worden.” Op dat moment wordt het keidruk in de headquarters. Ik hoor niks meer. Was deze superleuke avond geen verjaardag? Zitten we hier oudjaar te beleven? Ik kom nog net bij
zinnen als er volop gezoend en gewenst wordt. Niet te geloven dat dit oudjaarsavond was.

Ik heb geleerd dat het gewoon dus tussen mijn oren zit en als we het een verjaardag noemen, er gewoon een gezellige avond is. Voor de headquarters (mijn brein) is het duidelijk deze keer maar hoe
leg ik dit mijn lichaam uit!?


Lees de vorige blog van Pip