Vijftig tinten rood, oranje en groen

Vandaag is m’n energielevel weer diep donkerrood. Eigen schuld dat wel natuurlijk. Maar is het niet altijd m’n eigen schuld? Ik denk het wel. Je zou ook gewoon nee kunnen zeggen op “dingen” zodat je in het groene gebied blijft. Haha, dat klinkt nog eens optimistisch. Mijn energieniveau is namelijk al in geen 8 jaar meer groen geweest. Ik bedoel dan ook oranje.

Tinten groen?

Of bestaan er meerdere kleuren groen? Ik schrijf net diep donkerrood dus blijkbaar vind ik dat er meerdere tinten rood zijn, maar vind ik niet dat er meerdere kleuren groen zijn.
En is mijn groen wel hetzelfde als jouw groen?

Misschien heb ik dan wel geen diep donkergroen meer, maar heb ik op goede dagen nog wel pastel groen. Pastelgroen, dat klinkt ook eigenlijk wel lief. En lief zijn voor jezelf is altijd goed volgens mijn therapeuten.
Ik denk dat ik pastelgroen ga toevoegen aan mijn energiekleuren palet voor de goede dagen. Grappig, het geeft ook gewoon een goed gevoel om te zeggen dat er ook weer groen aan toegevoegd is. 

Energie kwijt geraakt

Soms weet ik niet waar ik mijn energie ben kwijtgeraakt en word ik gewoon doodmoe wakker. Deze keer weet ik het wel.
Afgelopen maandag was mijn zoon jarig en dat hebben we zaterdag gevierd en zondagochtend had ik de maandelijkse strandwandeling met de honden, die ik samen met een lief vriendinnetje organiseer. En dat is voor mij dit keer niet zo goed afgelopen aangezien ik mijn enkel flink verzwikt heb (hypermobiliteit en evenwichtsproblemen door hersenletsel is niet echt een fijne combinatie). Daarna de hele middag in het ziekenhuis gezeten en na zaterdag had ik natuurlijk al veel te weinig energie dus de pijn en het ziekenhuisbezoek heeft m’n accu helemaal tot op de laatste druppel geleegd. Nou was er natuurlijk al geen sprake van een goede planning. Zaterdag een verjaardag en zondag een strandwandeling, dus ik ging al doodmoe de wandeling in. Dan kan je ook op je vingers natellen dat mijn evenwicht er niet best aan toe was.

Bij elkaar geraapt

Eigenlijk wilde ik ook afzeggen maar iets in mij hield dat tegen. Misschien zou ik wel opknappen van die spelende hondjes en het strand dus ik heb mezelf bij elkaar geraapt en ben toch gegaan met alle gevolgen van dien.

Nu heb ik door de enkel verplicht rust. Ik hoop dat me dat een beetje meer energie gaat geven. Maar ja de pijn blijft wel energie slurpen.
Dus ja nog wel diep donkerrood maar op naar “pastel-groen”!

Kleurenpalet

Nu ben ik toch wel benieuwd naar jullie kleurenpalet qua energie. Welke kleuren hebben jullie op het palet? En zijn er meerdere tinten of doen jullie daar niet aan?


In 2014 kreeg Belinda haar 1e herseninfarct. In 2019 een 2e herseninfarct. Dit veranderde haar hele leven. Ze blogt daarover voor de Hersenstichting. Maar ook schrijft ze blogs op haar Instagram onder de naam Mijn leven met NAH en op de website Chronisch en Happy. Ze is er namelijk van overtuigd dat openheid tot meer begrip leidt. “En meer begrip voor het vaak onbegrepen NAH is hard nodig. Heel hard nodig!”

Lees de vorige blog van Belinda