David Verschoor nieuwe directeur bestuurder Hersenstichting

De Hersenstichting krijgt een nieuwe directeur. David Verschoor volgt Merel Heimens Visser op. Heimens Visser verlaat de Hersenstichting om haar droom – de bouw van de historische Buitenplaats ‘De Zweth’ te verwezenlijken. Op 5 juni a.s. neemt Verschoor het stokje over.  

De afgelopen jaren is de Hersenstichting sterk gegroeid en heeft een solide impactagenda opgesteld. De Hersenstichting zet in op oplossingen om de hersenen gezond te houden, beter te behandelen en mensen met een hersenaandoening te helpen mee te doen in de samenleving. “Met de aanstelling van David Verschoor halen we iemand binnen met een enorme ervaring op het gebied van het betrekken van heel Nederland bij impactdoelen.”, aldus Ewoud Goudswaard, voorzitter van de Raad van Toezicht.

David Verschoor: “Bij de Hersenstichting tref ik een bevlogen groep mensen aan die echt het verschil wil maken voor heel Nederland. Ik ben onder de indruk van de onderzoekssamenwerkingen en coalities waarin ze werkt en activaties zoals bijvoorbeeld Ommetje en de Hersencoach die miljoenen mensen bereiken.” 

Op dit moment heeft 1 op de 4 Nederlanders een hersenaandoening, en dit gaat de komende jaren explosief stijgen (RIVM). Het aantal mensen met een beroerte zal 54 procent stijgen, het aantal dementiepatiënten met 115 procent en het aantal mensen met de ziekte van Parkinson met 71 procent.

David Verschoor: “Iedereen in Nederland heeft belang bij gezonde hersenen. Niet alleen de 4 miljoen mensen met een hersenaandoening, maar ook de rest van Nederland wil ik mobiliseren om hun brein gezond te houden.”  

Met Verschoor haalt de Hersenstichting een bestuurder in huis met meer dan 20 jaar ervaring in de goede doelen-, telecom- en online-industrie. David Verschoor werkte de afgelopen 9 jaar voor de Hartstichting als directeur Marketing, Partnerships en Communicatie. Vorig jaar ontving Verschoor met zijn team een Gouden Effie Award voor de 6-minutenzone campagne.  
Merel Heimens Visser: “Ik heb alle vertrouwen in mijn opvolger. Davids expertise, ervaring, lef en innovatieve mindset passen goed bij de weg die we de afgelopen jaren hebben ingezet met de Hersenstichting.”