Beeld: TanteLouise revalidatiecentrum

Opening subsidieronde onderzoek: fysiotherapie bij hersenaandoeningen

Om mensen met bewegingsstoornissen als gevolg van een hersenaandoening de beste zorg te kunnen bieden, is een goede wetenschappelijke onderbouwing van het handelen door fysiotherapeuten essentieel. Vanuit die gedachte openen de Hersenstichting en het Wetenschappelijk College Fysiotherapie (WCF) van het KNGF een subsidieronde van € 500.000. Het doel van deze subsidieronde is om de ziektelast bij mensen met een hersenaandoening te verminderen en het moet bijdragen aan een zichtbare toename van het aantal behandelingen waarvan bewezen is dat deze de ziektelast verminderen of het functioneren verbeteren door een optimale inzet van fysiotherapie.  

Deze subsidieronde, richt zich op thema B en C, respectievelijk ‘Zorg op maat’ en ‘Technologie in de zorg’ uit de Onderzoeksagenda Fysiotherapie ‘Kennis van Waarde’. 

Het belang van fysiotherapie

Dr. Caroline Speksnijder, lid van het WCF: “Het belang van fysiotherapie bij hersenaandoeningen is al onomstotelijk bewezen. Toch zijn er nog veel aspecten onduidelijk en is wetenschappelijk onderzoek nog steeds nodig om de fysiotherapeutische behandelmogelijkheden aan te passen en te verbeteren, om zo de ziektelast bij deze patiënten te verminderen en de kwaliteit van leven te optimaliseren.  We hopen dat veel fysiotherapie-onderzoekers met hun inspirerende en veelbelovende projecten zich aanmelden voor deze subsidieronde!” 

Deze subsidieronde is geopend. Het indienen van een projectidee kan tot 1 februari 2022, 12.00 uur. Krijg hier meer informatie over het proces en voorwaarden.

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.