Vierdaagse-lopers zamelen ruim €17.000 in voor mensen met een hersenaandoening

Geplaatst op 19 juli 2019

De 28 lopers die van 16 t/m 19 juli de Nijmeegse Vierdaagse hebben gelopen voor de Hersenstichting, hebben samen ruim € 17.000 ingezameld. We zijn alle deelnemers ontzettend dankbaar voor hun enorme inzet. Met hun hulp én de steun van al onze donateurs, zetten we alles op alles om hersenen gezond te houden, hersenaandoeningen te genezen en patiëntenzorg te verbeteren.

Vierdaagse-lopers voor de Hersenstichting in 2019

Iedere deelnemer had zijn eigen verhaal en zijn eigen redenen om voor de Hersenstichting te lopen. Zo ook Desiree. Zij liep voor de 1e keer mee, speciaal om geld in te zamelen voor de Hersenstichting. “Mijn man Allard Felderhoff (55 jaar) overleed een jaar geleden aan de gevolgen van een herseninfarct. Veroorzaakt door een aneurysma in de halsslagader, een aandoening waar nog weinig over bekend is. Hij had onder andere afasie, een vreselijke taalstoornis. Met het lopen van de Vierdaagse wilde ik geld inzamelen voor meer onderzoek en nog betere behandeling voor ieder die door deze ziekte getroffen wordt.”

Lees hier een interview met Desiree over de Vierdaagse

Marga liep ook voor de eerste keer mee met de Vierdaagse en met een bijzonder doel. Ze liep ter nagedachtenis aan haar overleden zoontje en zamelde geld in voor de Hersenstichting om bij te kunnen dragen aan meer hersenonderzoek. Ongeveer een jaar geleden was ze in blijde verwachting van haar tweede kind maar bij de twintigwekenecho bleek haar ongeboren zoontje een ernstige hersenafwijking te hebben. Na lang overleg hebben de specialisten van het UMC Maastricht besloten de zwangerschap af te breken. Een enorme schok voor Marga en haar man.

“Meedoen aan de Vierdaagse stond al langer op mijn wensenlijst, maar toen dit allemaal gebeurde, had ik een extra reden. Ik wilde geld ophalen om bij te kunnen dragen aan meer hersenonderzoek. Ik heb mijn eigen zoontje niet bij me mogen houden om ervoor te zorgen. Maar kan op deze manier wel iets betekenen voor anderen.”

Lees hier een interview met Marga

Kom ook in actie!

Wil jij je ook inzetten voor de Hersenstichting? Kom ook in actie en begin je eigen sponsoractie! Bekijk ter inspiratie de sponsoracties en plaats je eigen actie op de site.