Bekijk haar verhaal (video)

Ik moest alles opnieuw leren

Isabella: “Het enige wat ik mij kan herinneren van het ongeluk is dat ik aan het fietsen was en iemand heel hard aan kwam rijden. Blijkbaar ben ik toen aangereden. Ze hebben me gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht. Op dat moment is alles in één klap veranderd en stond mijn hele leven op z’n kop.

Toen ik uit coma kwam, kon ik niets meer. Net een vaatdoek, zoals mijn moeder het zegt. Ik moest alles opnieuw leren. Zindelijk worden, lopen, praten… alles. Mijn stem is sindsdien ook veel lager. Ik had altijd een hogere stem en kon heel goed zingen. Ik droomde ervan om een professionele zangeres of actrice te worden. Dat kan nu niet meer. Het was moeilijk om dat te accepteren, heel moeilijk. En dat is het nog steeds.”

Elke dag stapjes zetten

Isabella: “Ik was ook heel goed in leren, maar ik kan me nu veel minder goed concentreren. Ik zou die middag naar de Theaterhavo gaan, die hebben we af moeten zeggen. Ook contacten leggen gaat nu veel lastiger dan vroeger. Terwijl ik dat wel heel graag wil. Ik ben 18 jaar en wil net als anderen gewoon uit kunnen gaan.

Ik ben niet meer de Isabella die ik was, maar ik probeer nog elke dag stapjes te zetten. Mijn doorzettingsvermogen is gelukkig heel groot. Ik blijf hopen dat ik op een dag alles weer kan wat ik voor het ongeluk ook kon. Dat is wat ik het liefst zou willen.”

Wat doet de Hersenstichting?

1 op de 4 mensen heeft een hersenaandoening. Hersenaandoeningen zijn helaas hard op weg de grootste ziekte van Nederland te worden. Dit moet stoppen. Want een hersenaandoening zet je leven op z’n kop. En vroeg of laat raakt het ons allemaal. Daarom zet de Hersenstichting alles op alles voor gezonde hersenen voor iedereen. Nu en in de toekomst. We zetten niet in op één aandoening, maar investeren breed in baanbrekende oplossingen die hersenaandoeningen helpen voorkomen, afremmen, of genezen. Om dit te bereiken laten we onderzoek doen, geven we voorlichting en zetten we ons in voor betere patiëntenzorg.

Geef aan de collectant

Van 27 januari t/m 1 februari 2020 gaan ruim 19.000 collectanten langs de deuren om geld in te zamelen voor al die mensen die te maken hebben met een hersenaandoening. Geef aan de collectant, want alleen samen kunnen we hersenaandoeningen behandelen én in de toekomst voorkomen.