Delen

Blogs

Maandag 26 november 2018

De tweestrijd

Geplaatst onder: BeroerteHersenletsel door Jeannette Rijpstra

Altijd weer de tweestrijd … de eeuwige tweestrijd, ik wil wel, maar ik kan het niet. Ik kan het soms wel, maar moet er dan soms een flinke prijs voor betalen. De prijs die ik me soms kan permitteren, heel soms. Toen ik alleen was, toen we samen waren, wij, manlief en ik maar nu, nee … de prijs betalen kan gewoon niet meer. We hebben een dochter van 20 maanden, waar ik voor wil zorgen. Oh ja, soms kan het wel, als ik in mijn groene zone zit. Ik merk dat het lijntje tussen groen,... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenletsel

Maandag 12 november 2018

Wordt aan de partner ook wel eens gedacht?

Geplaatst onder: BeroerteHersenletsel door Lieky van der Velden

Je partner voelt zich vaak machteloos. Praktische bezwaren zijn uit de weg te ruimen. Natuurlijk mag er voor de partner iets te dromen overblijven. Hij/zij heeft te maken met specifieke problemen die nog bovenop de zorg komen. Lastiger zijn de dilemma’s waarover je niet zo gemakkelijk kunt spreken met de mensen in je omgeving. Wij hebben zelf ervaren dat ik genegeerd werd. Dat was niet leuk, maar ik heb er wel begrip voor. Mensen zijn bang om je aan te spreken en over je... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenletsel

Maandag 29 oktober 2018

Schrijven met NAH, over NAH

Geplaatst onder: BeroerteHersenletsel door Irma de Bresser

Er ligt een boek voor mij. Een boek over het weer oppakken van het leven met nah. Weet je wat heel vreemd, maar ook trots voelt? Op de cover prijkt mijn naam, ineens ben ik auteur! De fijne positieve titel Een goed leven met NAH werd me zomaar op een spontaan moment op ‘ons’ zorgatelier gegeven door een inspirerende lotgenote, Diana. Op de cover prijkt ook een prachtige afbeelding van een schilderwerk dat ook een positieve, krachtige titel heeft: Het geloof in mijzelf. Deze... Lees verder»


5 Bekijk reacties (5)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenletsel

Donderdag 25 oktober 2018

Ik ben Ilana

Geplaatst onder: Hersenletsel door Ilana de Boer

Mijn blogs worden naar mijn idee een beetje eentonig. Mijn hoofd raakt steeds leger, minder ideeën en volgens mij betekent dat, dat het tijd is om een nieuwe weg in te slaan. Ik vertel jullie vaak over mijn leven, mijn leven met niet-aangeboren hersenletsel. Maar vooral: ik deel mijn gedachtes. Waar denk ik veel over na. Wat zijn de positieve dingen in mijn leven met een chronische ziekte. Zo noem ik het tenminste, mijn hersenletsel: een ziekte. Maar het is niet iets wat mijn lichaam... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Hersenletsel

Donderdag 11 oktober 2018

Nu Piekfijn Ophelderen

Geplaatst onder: Hersenletsel door Suzanne

Daar zit ik dan; in de taxi. Om in twee-en-een half uur naar het diepe zuiden des Lands te rijden. Ik ben op weg naar een klinisch Neuroloog om mijn vierde Neuro Psychologische Onderzoek (NPO) af te nemen. Een NPO is een manier om het neurologische vermogen van de hersenen te meten. Vijf uur lang testjes maken. Maar het is het waard; straks heb ik zwart op wit staan wat er aan de hand is. Dat geeft op een vreemde manier nieuwe energie. Straks is de zaak voor een groot deel piekfijn... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in Hersenletsel

Dit is contactinfo