Blogs

Maandag 15 april 2019

Blijvende schade

Geplaatst onder: Hersenletsel door Johanneke Gehrels

Door het ongeluk heb ik schade opgelopen in de voorhoofdkwab. Het is mij nu duidelijk dat het een belangrijk hersengebied is. Ik heb door de beschadiging nu veel moeite met het plannen en organiseren, het oplossen van problemen, besluiten nemen, (korte termijn) geheugen en het beheersen van het gedrag en emoties. Mijn emoties heb ik niet onder controle waardoor ik stemmingwisselingen heb. Door hersenletsel ben ik een erg gevoelig persoon geworden. Dat is vaak niet zichtbaar omdat ik met... Lees verder»


13 Bekijk reacties (13)   |   Meer artikelen in Hersenletsel

Maandag 8 april 2019

Vechten voor erkenning

Geplaatst onder: Hersenletsel door Kelly Wildschut

Mijn naam is Kelly, ik ben 38 jaar en de trotse moeder van twee kanjers, de ene is 10 en de andere is 5 jaar. Het grootste gedeelte voed ik ze alleen op. Mijn oudste zoon Max, heeft op de leeftijd van 4,5 een ongelukje binnenshuis gehad met grote gevolgen.. Hij heeft niet-aangeboren hersenletsel. (NAH) Dit levert veel moeilijke momenten voor hem en ons gezin op. Het is een “gevecht” die elke dag aanwezig is. Oók in de weekenden, vrije dagen en nog wel meer op... Lees verder»


7 Bekijk reacties (7)   |   Meer artikelen in Hersenletsel

Donderdag 7 maart 2019

Even voorstellen...

Geplaatst onder: Hersenletsel door Johanneke Gehrels

Mijn naam is Johanneke en ik ben een nieuwe vaste blogger. Maandelijks of per twee maanden probeer ik mijn ervaringen te delen. Toen ik 14 jaar was kreeg ik een ongeluk met als gevolg niet aangeboren hersenletsel. Ik ben op de fiets aangereden door een bus. Nu ben ik 23 jaar en pas sinds 2 jaar is er veel veranderd en inzicht gekomen. De jaren daarvoor was ik bezig om mijn oude leven terug te krijgen en was ik aan het proberen mee te doen in de ‘gezonde’ maatschappij. Het was... Lees verder»


15 Bekijk reacties (15)   |   Meer artikelen in Hersenletsel

Maandag 4 maart 2019

Verwarring

Geplaatst onder: BeroerteHersenletselHerseninfarct door Lieky van der Velden

Na mijn herseninfarct in 2012 was de verwarring extra versterkt. Eerst wist ik niet eens wat het allemaal was wat ik voelde of waar ik last van had. Hoorde die gevoelens en gedachten wel bij mij? Waar komt dit vandaan en blijft dit zo? Wat is met mij aan de hand? De vraag 'hoe kom ik er vanaf?' kwam later pas. Ik moest leren onderscheid te maken tussen de werkelijkheid en mijn ongecontroleerde gevoelens en gedachten die als een achtbaan in mijn geest en lichaam tekeer gingen. Hoe kon het... Lees verder»


5 Bekijk reacties (5)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenletselHerseninfarct

Donderdag 27 december 2018

Verwerkingsproces

Geplaatst onder: BeroerteHersenletsel door Lieky van der Velden

Meestal ga je vlak na het krijgen van een diagnose, of het ervaren van elke andere traumatische gebeurtenis, over op de automatische piloot. Ik heb dat zelf ook zo ervaren. Het lijkt wel alsof je alleen gericht bent op bijvoorbeeld “en hoe nu verder?” en dat je erg je best doet om vooral alles als vanouds te doen. Soms is het een handelen zonder echt te voelen of te denken. Vooral niet te veel denken en ook niet te ver vooruit kijken. Sommige horror scenario’s in je... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenletsel