Blogs

Donderdag 5 december 2019

Mijn nieuwe ik ontdekken en waarderen

Geplaatst onder: Hersenletsel door Johanneke Gehrels

Zaterdag 23 november ben ik naar Het Fitte Brein geweest. Willem Philipsen was daar spreker. Hij was vorig jaar aanwezig bij een uitzending van De Wereld Draait Door vanwege het boek ‘Rinkeldekink’ van Martine Bijl. Ik vind het terecht en mooi dat het boek de NS Publieksprijs heeft gewonnen.   Een paar maanden geleden zat ik bij de kapper en een vrouw naast mij zat Martine's boek te lezen en sprak erover waardoor het onderwerp hersenletsel bespreekbaar werd. Martine... Lees verder»


3 Bekijk reacties (3)   |   Meer artikelen in Hersenletsel

Donderdag 28 november 2019

Vrijheid door mijn driewielfiets

Geplaatst onder: BeroerteHersenletsel door Irma de Bresser

Regelmatig heb ik in een blog en in mijn boek wel verteld dat ik graag en veel fiets. Vanwege balansproblemen doe ik dat op een driewielfiets. Het is namelijk bij mij zeker niet zo dat ik altijd zo enthousiast ben geweest over de driewielfiets. Daar ging wel wat aan vooraf. Met de fysiotherapie oefenen op een gewone fiets, het ging eigenlijk best goed, in het park. Tot het moment dat ik weer echt het verkeer in zou gaan. Op de kruising waar ik vanuit het park de weg op moest, ging het mis.... Lees verder»


5 Bekijk reacties (5)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenletsel

Zondag 20 oktober 2019

Zintuiglijk uitval, het vervolg

Geplaatst onder: Hersenletsel door Johanneke Gehrels

Lees ook het eerste deel van deze blog:  'Zintuiglijk uitval'   De terugval heeft uiteindelijk een maand geduurd. De laatste 2 weken van de terugval heb ik een depressie gehad. De depressie was gelukkig meteen weg nadat ik hersteld was van mijn terugval. Ik ben uiteindelijk nog naar een concert van Duncan Laurence geweest in mijn herstelperiode. Normaal sta ik tijdens een concert en het liefst vooraan. Nu was ik samen met mijn moeder gegaan en moest ik gaan zitten. Het was... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Hersenletsel

Woensdag 25 september 2019

Mag ik ook je mama zijn?

Geplaatst onder: Hersenletsel door Kelly Wildschut

Pijnlijk komt hij binnen, die harde waarheid. Boem. Alstublieft mama, deze mag je ook nog even rauw en zuur wegkauwen.   Hoe meer ik écht naar mijn gevoel durf te gaan, de kleine momentjes die ik steeds meer probeer te hebben voor mijzelf om op te kunnen laden, al is het maar 5 minuten even IK, hoe harder ik tot de conclusie kom dat ik niet jouw mama ben…maar de mantelzorger…! BOEM Mijn gevoel, die ik al jaren uitsluit, om simpelweg te kunnen overleven in... Lees verder»


5 Bekijk reacties (5)   |   Meer artikelen in Hersenletsel

Maandag 23 september 2019

Investering voor de toekomst

Geplaatst onder: BeroerteHersenletselHerseninfarct door Lieky van der Velden

Wat kunnen onze gedachten het ons toch erg moeilijk maken. Sommige mensen denken dat ze niet de kracht hebben om zichzelf te helpen om hun ongecontroleerde gedachten, gevoelens, emoties en angsten de baas te kunnen. Voelen zich verbitterd, verdrietig en ongelukkig in het leven en al helemaal als er zo’n dag is dat het lijkt alsof alles je tegen zit. Om daar alleen uit op te krabbelen is niet makkelijk en kost veel kracht en energie. Dat is juist wat ze niet hebben als... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenletselHerseninfarct