Blogs

Maandag 17 juni 2019

Verhaspelingen

Geplaatst onder: BeroerteHersenletsel door Irma de Bresser

Een van de dingen die gebeuren als ik vermoeid ben is dat ik woorden en/of zinnen ga verhaspelen. Dat is niet zo heel erg, mensen begrijpen het wel en meestal hoor ik het zelf ook en kunnen we er om lachen. Gelukkig hoor ik ook regelmatig bij gezonde mensen zulke verhaspelingen. Op tv en radio zelfs, natuurlijk, we zijn allemaal mensen en ieder brein maakt weleens een foutje door vermoeidheid of afleiding.   De uitdrukking ‘praten en breien tegelijk dat gaat niet’, is... Lees verder»


4 Bekijk reacties (4)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenletsel

Donderdag 13 juni 2019

Eenzaamheid

Geplaatst onder: Hersenletsel door Johanneke Gehrels

Afgelopen periode is het even een moeilijke periode geweest. Ik was veel momenten oververmoeid. Ik ben mij niet altijd bewust van wat er allemaal gebeurd. Ik wil graag zelfredzaam zijn, maar dat lukt niet altijd. Dat is enorm frustrerend. De kans op overbelasting is groot. Het is moeilijk om te laten zien wat voor impact hersenletsel heeft op mijn leven. Het voelt soms ook alsof het mijn eigen schuld is. Ik heb een bepaalde uitstraling en energie wat andere een verkeerde indruk kan geven.... Lees verder»


13 Bekijk reacties (13)   |   Meer artikelen in Hersenletsel

Maandag 20 mei 2019

BOEM en (niet meer) door….

Geplaatst onder: Hersenletsel door Kelly Wildschut

Het is vrijdagmiddag 11 januari 2013. Max is 4,5 jaar oud en is net thuisgekomen na een vermoeiende schoolweek. De eerste week na de kerstvakantie is weer voorbij. Max heeft nog wat last van de naweeën van de waterpokken waar hij tijdens de kerstvakantie last van heeft gehad en ploft op de bank. Hij is moe. Aangezien hij toch ook nog wel erg graag vanmiddag bij een vriendje wil gaan spelen, gaat hij nu eerst een uurtje op bank voor de tv liggen om een klein beetje bij te trekken. Als... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in Hersenletsel

Donderdag 9 mei 2019

Terugval

Geplaatst onder: BeroerteHersenletselHerseninfarct door Lieky van der Velden

Wees voorzichtig met doorgaan terwijl het eigenlijk niet meer kan! Mij is dit enkele jaren geleden overkomen. Ik wil jullie behoeden van de fout die ik mijzelf heb aangedaan door onwetendheid. Een bericht uit mijn dagboek: Is het een terugval?  Enkele weken geleden heb ik meer last gekregen van duizeligheid en een raar gevoel in mijn hoofd.  Waardoor is dit gekomen? Ik werd onverwachts overvallen door veranderingen om mij heen. Die veranderingen brachten mij uit... Lees verder»


4 Bekijk reacties (4)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenletselHerseninfarct

Maandag 6 mei 2019

Doorgaan, dat kan best

Geplaatst onder: Hersenletsel door Suzanne

“Wat jou overkomt is niet wat jou definieert, maar hoe jij ermee om gaat wel.” De woorden van een gastdocent, bij een programma waar vastgelopen jongeren een kans krijgen, raken me. Het is niet de eerste keer dat ik deze woorden hoor. Naar mij gericht of naar de omgeving, direct of indirect. Ik ben het er mee eens.   Mijn laatste blog is van oktober 2018 en eindigde ik met een dankwoord. Ik had ruimte nodig. NAH was teveel geworden. Ik ben in de 2 jaar dat ik leerde... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in Hersenletsel