Home
Actueel
Nieuws
Gratis lezing ‘Even Janken en Weer Doorgaan’

Gratis lezing ‘Even Janken en Weer Doorgaan’

Geplaatst op 13 augustus 2018

Een plotselinge beroerte, een scheiding, een faillissement... het zijn zogeheten life events die je tijdsplanning danig overhoop kunnen halen. Ineens moet je tegenslag incasseren. Je verliest kostbare tijd. Hoe ga je daarmee om? En zie je die tijd als verloren tijd of zou het ook wel eens waardevolle tijd kunnen zijn? Op 3 september geven Paul Trossèl en Femke Nijboer gratis een Try Out van de lezing 'Even Janken en Weer Doorgaan". Ze hopen er veel mensen te zien en de eerste ongezouten feedback te horen.

Paul Trossèl is ondernemer, coauteur, vader en dolfijnenfluisteraar. Dat hij sinds zijn 36e door een hersenstaminfarct zit opgesloten in zijn lichaam, mag de pret niet drukken. Trossèl leeft al ruim tien jaar met het locked-in syndroom: zijn geest is vlijmscherp, maar hij kan alleen zijn ogen nog bewegen. Vroeger stuurde hij 1.000 man aan bij Nestlé, nu is hij in alles hij afhankelijk van 15 verplegers. Als geen ander slaagde hij erin het leven toch weer naar zijn hand te zetten en voorál: lol te blijven maken.

 

Femke Nijboer heeft als wetenschapper verschillende prijzen op haar naam staan en doet al jaren onderzoek naar het Goede Leven. Zij leerde Paul kennen doordat hij proefpersoon was in 1 van haar studies naar levenskwaliteit bij mensen met een zware beperking. Keer op keer ziet zij in haar onderzoek dat geluk niet samenhangt met een perfect lichaam, maar veel meer met flexibiliteit en sociale relaties. Vroeger werd Nijboer vaak verweten dat ze niet in de pas liep binnen de wetenschap en techniek, tegenwoordig wordt ze juist geroemd omdat ze liefst buiten de lijntjes kleurt.

Even Janken en Weer Doorgaan

Nijboer en Trossèl schuwen de moeilijke thema’s rondom geluk niet, maar zwaarmoedig is hun lezing allerminst. Beide houden erg van galgenhumor, zij zijn ervan overtuigd dat lachen cruciaal is voor een gelukkig leven. En lachen – dat kan Paul als geen ander. Met zijn ogen en charisma bereikt hij zijn publiek. Nijboer, geboren Tukker, brengt hun verhaal gevoelvol, nuchter en doorspekt met wetenschappelijke bevindingen. Het publiek wordt getrakteerd op quizjes en stellingen, die je laten nadenken over je eigen keuzes en criteria voor geluk. Hoe kun je van de meest ellendige situatie toch het beste maken? Nijboer en Trossèl laten je zien dat je veel meer aankunt dan je denkt. Het enthousiasme van dit levenslustige duo werkt zonder uitzondering aanstekelijk.

 

Locatie en aanmelden

Op 3 september om 14.00 uur in de Oude Kerk te Oosterbeek (inloop vanaf 13.30; Benedendorpsweg 134). Graag even van te voren aanmelden door een e-mail naar: info@femkenijboer.nl.