Een half jaar later dat ik eindelijk weer een blog maak, waarom? Omdat de tijd voorbij vliegt, ook al is er toch ook weer veel gebeurd, maar in goede zin!

De hele korte versie (voor als je geen tijd hebt of geen zin meer hebt om verder te lezen), het gaat goed met Mirre op haar nieuwe plek met haar nieuwe vrienden en super fijne begeleiding! Maar natuurlijk, zoals je gewend bent, toch even wat stappen vanaf de laatste blog tot nu:

Het weekend

Elk weekend gaat ze even terug naar mama of papa om zo langzaam te wennen aan alle nieuwe veranderingen. Dat geeft in het begin rust voor iedereen, want Mirre is toch gewend alleen thuis te zijn en vooral bij mama. Dus er vloeien veel tranen van heimwee bij Mirre (en niet alleen bij haar). Het is voor ons allen wennen aan deze nieuwe werkelijkheid maar het is goed, dat voelen wij aan alles! 

In het weekend wandelen we lekker naar Albert Heijn want het croissantje mag niet gemist worden natuurlijk en we relaxen vooral met elkaar.

Paardrijden

Om de week op woensdag gaat ze lekker paardrijden, ene keer met papa en andere keer met mama, ook dat is voor iedereen fijn en gezellig! Ze geniet er nog steeds enorm van dus dat blijven wij lekker doen met haar. 

Bij het ophalen altijd even een foto maken samen, helemaal blij ei, nadat ze wel moet huilen als ik haar kom ophalen. Dit is haar manier van emotie uiten. Best pittig, maar ja dan haal ik haar op, wegbrengen was ook geen feest in het begin. Als ik haar weer weg breng moet ik vaak echt wel paar keer slikken. En heel eerlijk….. het is niet altijd gelukt om droog de deur uit te gaan. Het is moeilijk dat loslaten hoor! Helemaal omdat je als ouder het natuurlijk echt altijd veel beter doet dan wie dan ook. En dat terwijl de begeleiding top is!!! Zulke lieverds en die knuffelen Mirre ook graag dus dat is echt helemaal goed! 

Dan is het 1e uitje een feit, Mirre gaat op paardrijkamp met VPG Manage en ik breng haar zaterdag naar Westerbork. Gezellig samen in de auto. Ze gaat daar 1 nachtje slapen en haar grote broer Borre is haar persoonlijke begeleider, love them!

Jarig, 20 jaar!

En jaa deze kleine grote dame is ook jarig geweest op 3 juni. Ze is 20 jaar geworden dus reden voor een feestje en wel op de woning met genodigden! Want voor het eerst in haar eigen woning jarig dus daar gaan we het vieren. Dat mag op de dagbesteding die aan haar woning zit na overleg met de begeleiding. Heel fijn!

Lieve familie en vrienden komen het feestje met ons vieren en Mirre mag ook haar kamer laten zien. Ze vond het leuk en heel gezellig en leek trots. Na het feestje hebben we wel besloten om naar mama’s huis te gaan, want het is wel allemaal heel veel. Dus even tot rust komen, maar ze deed dit super! 

Het huilen bij ophalen, spontaan langskomen, terugbrengen wisselt nu, het wordt minder heftig en minder tranen, dat vind ik persoonlijk heel fijn. Niks is zo naar als je kind verdrietig is, maar ik weet….. dit kost tijd …. veel tijd. Niet zo gek als ze al ruim 19 jaar bij je woont en afhankelijk is van jou zeg maar. 

Uitje nummer 2!

Maar er is nog een super leuk uitje (nummer 2) geregeld. Ze gingen dansen in Afas Live – Disco zonder drempels. Samen met de bewoners en begeleiding gingen ze met een echte bus op pad naar Amsterdam. Lekker even buiten zitten op terras voor het feestje met echte artiesten! 

Ze wordt nog beroemd….

En ze is zelfs op RTL Nieuws geweest deze zomer. Dit is ook gefilmd in haar eigen kamer met haar begeleidster. De aanleiding van het item is minder leuk, want het ging over een te kort aan personeel, ook in de zorg. Maar wel heel leuk dat zij onze woning hebben gekozen van ons tweede thuis.

Vrijheid

Het was dus al met al een pittig half jaar voor Mirre om te wennen én ook voor mij. De nieuwe vrijheid die ik nu heb, na jaren zorg, is gek, voelt raar en goed tegelijk! 

Ik hoef niet na te denken als ik langer wil werken of ik de oppas wel op tijd heb gevraagd als voorbeeld. Ik hoef niet te haasten naar huis. Ik kan gewoon rustig terugrijden zonder gedoe. Ik kan gaan sporten of een drankje drinken of een etentje doordeweeks, dit kan allemaal. Dit voelt als ongekende luxe, nog steeds! Ook dit jaar weer een heerlijke zomervakantie alleen in Gran Canaria doorgebracht. Gelukkig waren daar ook gezellige mensen waaronder lieve vriendin Wendy met haar mooie kids en mijn Spaanse familie. Het was dus echt weer genieten en ik ben echt ook tot rust gekomen. 

Mirre had het nog wel zwaar tijdens mijn vakantie, maar ik merk nu langzaam het verschil dat haar woning echt haar huis wordt en mama-huis is ook oké, maar niet meer zoals het was en dat is goed. Heel goed (en ja ook gek tegelijk). Tenslotte is haar nieuwe plek echt haar eigen plek en zo hoort het! Ben trots op dit lieve grote meisje….

Vergeet niet… Geniet elke dag, veel liefs,

Natas


Lees hier de vorige blog van Natasja