Heb je NAH? Schrijf je notities op

Door mijn niet-aangeboren hersenletsel vergeet ik nogal eens wat. Regelmatig heb ik dat ik aan iets denk, en dat ik op dat moment naar de wc moet of een bakje koffie zet of aan het eten ben. Dan vergeet ik wat ik wilde onthouden.

Eerst deed ik hier eigenlijk niet veel mee. Wel wist ik natuurlijk dat ik het vergeten was, waar ik eerder aan dacht. Ik dacht dat het mij wel weer te binnen zou schieten. Dat gebeurde ook, maar dan wel een paar dagen later pas. Dit begon mij ontzettend te frustreren.

Van notitieblokje naar telefoon

Ik ben toen eerst ouderwets begonnen met een klein notitieboekje. Maar ik merkte dat ik dat persoonlijk niet zo handig vond. Ik was telkens mijn pen kwijt en vergat dan toch weer belangrijke dingen.

Ik ben toen herinneringen gaan gebruiken op mijn iPhone en dat werkte prima. Natuurlijk vergeet ik nog steeds dingen, maar minder dan eerst. Mijn telefoon heb ik namelijk altijd in mijn broekzak en binnen handbereik.

Eigenlijk zet ik alles erin waar ik aan denk en wat ik niet mag vergeten. Van klusjes in huis, producten die ik wil aanschaffen, tot aan belangrijke notities voor een arts.

Ik vind het fijn om op deze manier er controle over te hebben. Misschien gebruik je het al? Anders hoop ik dat ik meer mensen met een niet-aangeboren hersenletsel hier mee heb kunnen helpen. 


Eric kreeg een aantal jaar geleden een herseninfarct. Door zijn hersenbeschadiging is er veel veranderd. Op zijn eigen website schrijft hij blogs over zijn ervaring met een niet-aangeboren hersenletsel. Ook schrijft hij artikelen over handigheidjes die hij toepast in zijn dagelijks leven met hersenletsel. En op Instagram kun je ook meer over en van Eric lezen.