Zaterdag 9 juli 2022 organiseerde de Hersenstichting de allereerste Sunset Walk in Noordwijk. Met dit wandelevenement werd geld opgehaald voor hersenonderzoek én aandacht gevraagd voor de onzichtbare gevolgen van een hersenaandoening, zoals overprikkeling en (chronische) vermoeidheid. Ruim 461 personen wandelden vanaf de Vuurtoren in Noordwijk samen door de duinen en over het strand. Daarnaast liepen er ook 1052 personen vanuit huis. Alle wandelaars liepen € 61.241,77 bij elkaar voor de Hersenstichting.

Roza en ik hebben meegedaan. De Hersenstichting en het belang ervan kennen we van dichtbij. De 10 kilometer was voor ons een eitje. Roza sport bijna elke dag en onderhoudt in de zomer haar schaatsen. Ik schaats mee op het veld bij het Wak (de kantine van de Warmondse IJs- en Skeelerclub) en ik kan op deze manier nog meedoen met de club.

Tijdens de langste dag van het jaar in Nederland is er exact, 16 uur, 16 minuten en 47 seconden daglicht. Na deze dag worden de dagen weer korter. De zomerzonnewende valt in Nederland meestal op 21 juni. Dit klinkt best raar, want de zomer moet dan nog beginnen.
De Sunset Walks zijn vaak precies op 21 juni, maar ze zijn er ook eerder of later. In Noordwijk dus 9 juli 2022. Het zou mooi zijn als de Hersenstichting in 2023 weer een Sunset Walk organiseert. Eind juni – begin juli?!

Na medailles voor danswedstrijden (meer dan 40 jaar geleden) en schaatsen en andere hobby’s hebben Roza en ik weer een medaille ontvangen! Nog altijd wil ik graag winnen; in ieder geval niet starten met verlies.

Toen ik binnen kwam bij het revalidatiecentrum (10/2015) gaf de arts aan dat ik hooguit 50/60 % van mijn gezondheid terug kon krijgen. Ik vertelde dat ik voor 125 % ga. Ik wil toch niet starten met verlies! Nee; starten met winnen! Dat had ik altijd al hoor; sommige dingen zijn niet veranderd, winnen kan in soorten en maten!


In oktober 2015 kreeg Marijke een beroerte (hersenbloeding). Eén van de problemen was niet kunnen praten; heel veel woorden waren weg. Nog altijd is zij bezig met oefenen …. Daarom is zij begin 2016 begonnen met een blog in verband met haar woordvindingsprobleem. Wil je alle blogs van Marijke lezen, kijk dan eens op haar website.

Lees hier de vorige blog van Marijke