Valesca blogt over A.D.E.M en haar nieuwe uitdaging

Nieuwe uitdaging, dromen en toekomstperspectief

Een tijdje terug heb ik mij aangemeld bij de Edwin van der Sar foundation project DE CLASS. Na een aantal gesprekken, om te kijken of ik een passende kandidaat was, is het me gelukt en ga ik de uitdaging aan.

Half oktober is er een KickOff geweest. Het was enorm indrukwekkend. Erg leuk om andere leeftijdsgenoten en tegelijkertijd lotgenoten te ontmoeten. Met een sportshirt van hen en de Hersenstichting is het begonnen. Al vanaf dag één heb ik er zoveel positieve energie van gekregen.

Dealen met verlies

Ik merk aan mijzelf dat ik hier zoveel zin in heb en zoveel energie krijg om weer te gaan vechten. Er is een enorme positieve vibe, wat aanstekelijk is. Het afgelopen jaar stond bij mij vooral in het teken van mijn hersenletsel, de problemen daaromheen, verlies, afscheid nemen en het verliezen van mijn werk waar mijn hart lag. Het afgelopen jaar heb ik enorm hard gewerkt op het gebied van het leren omgaan met mij hersenletsel, en het dealen met al het verlies.

Deze tijd was, naast dat ik ook heel veel  positieve stappen heb gezet, ook een periode waarin er veel negativiteit bij kwam kijken. Veel opstapelende problemen. Ik durfde niet goed naar de toekomst te kijken, want dit werd ineens onduidelijk. Mijn toekomst kwam ineens op losse schroeven te staan. Wat ik in mijn hoofd had, kon niet meer en er werd vaak gezegd wat niet kon i.p.v. wat wel kon. Alleen ik ben nog niet zover om dit alles te accepteren en  mijn dromen op te geven.

Klaar voor nieuwe uitdaging

Maar ik ben absoluut klaar voor deze nieuwe uitdaging. Het geeft me een enorme energie boost en ik durf weer te gaan dromen en vooruit te kijken. Nieuwe plannen te maken. Plannen die passend zijn voor mij met mijn hersenletsel.

Het word vast een zwaar, leerzaam en leuk traject en ik ben er klaar voor. Het is enorm fijn wanneer mensen denken in mogelijkheden i.p.v. onmogelijkheden en ik merk dat dit op mij ook een enorm effect heeft.

Dromen

Ik ga weer dromen en ik blijf dromen. Dromen zorgt voor energie en ik ben er van overtuigd dat wanneer je ergens in gelooft, je dit kunt bereiken. Ik ga doorzetten, voor al mijn dromen en doelen. Omring je met positiviteit en de juiste mensen. Dan krijg je ook energie. Ik merk dat je deze energie ook weer overbrengt naar anderen.


Valesca heeft op 11-jarige leeftijd door de ziekte A.D.E.M. hersenletsel overgehouden. Ze wil dat er meer bekendheid komt omtrent A.D.E.M. en onzichtbare gevolgen. En ze wil anderen helpen, zodat lotgenoten niet hetzelfde pad hoeven te bewandelen als zij.

A.D.E.M., Acute Demyeliniserende EncefaloMyelitis, is een auto-immuunziekte met ontstekingen in de hersenen en het ruggenmerg.

Lees hier de vorige (eerste) blog van Valesca