Consumentenbond steunt de Hersenstichting via Zorgvergelijker

De Consumentenbond heeft zijn Zorgvergelijker voor 2022 gelanceerd. Daarmee kunnen consumenten controleren of hun huidige verzekering nog passend is of dat het loont om over te stappen. Consumenten die dit jaar overstappen via de Consumentenbond, steunen daarmee direct de Hersenstichting. Voor elke overstapper van 18 jaar of ouder naar een andere verzekeraar doneert de Consumentenbond €10 aan de Hersenstichting. Met de donatie wil de Consumentenbond bijdragen aan gezonde hersenen voor iedereen.  

Het einde van het jaar nadert. Dit betekent we weer kunnen overstappen van zorgverzekeraar. Overstappen kan een mogelijke besparing opleveren op de zorgpremie en kan ervoor zorgen dat de zorgverzekering beter aansluit op de zorg die je nodig hebt. Het is belangrijk om een inschatting te maken van je zorgbehoefte. Staat er voor het komende jaar al zorg op de planning? Dan kan het handig zijn om een aanvullende verzekering af te sluiten. En als je geen gebruik (meer) maakt van je aanvullende verzekering, kun je die nu opzeggen voor het komende jaar. 

Gezonde hersenen voor iedereen

“Gezondheid en specifiek gezonde hersenen zijn helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend”, zegt Merel Heimens Visser, directeur-bestuurder van de Hersenstichting. “Sterker nog, al meer dan 4 miljoen Nederlanders hebben een hersenaandoening en als we niets doen, worden dit er alleen maar meer. Als Hersenstichting zetten we ons in om de hersenen zo gezond mogelijk te kunnen houden, hersenaandoeningen beter te behandelen en mensen met een hersenaandoening mee te laten doen in de maatschappij. De zorgverzekeraars spelen hier op verschillende manieren een belangrijke rol in. Eén daarvan is preventie. 

Samen met de Consumentenbond hebben we inzichtelijk gemaakt wat voor middelen zorgverzekeraars hun verzekerden bieden op het gebied van Slaap, Beweging en Mentale Gezondheid. Thema’s die van belang zijn voor de hersengezondheid. In de aanvullende rapporten van de zorgverzekeraars, die binnenkort op de website van de Consumentenbond staan, zijn de uitkomsten te lezen. Met de actie van de Consumentenbond kunnen we ons blijven inzetten voor ons doel; gezonde hersenen voor iedereen.” 

Klik hier als je meer informatie over de actie wilt lezen of je zorgverzekering wilt vergelijken?

*Bij een overstap via de Zorgvergelijker van de Consumentenbond word je automatisch basislid van de Consumentenbond. Als basislid kan je gebruik maken van alle vergelijkers en collectieven die de Consumentenbond aanbiedt en je steunt de Consumentenbond als belangenbehartiger. Lidmaatschap is de eerste 3 maanden gratis en kost daarna €3 per maand. Het lidmaatschap is elke maand opzegbaar.