Delen

Blogs

Donderdag 25 mei 2017

Zwanger! Met NAH? Hoe dan?

Geplaatst onder: Hersenletsel door Jeannette Rijpstra

Ik wil jullie allereerst hartelijk bedanken voor de belangstelling bij mijn eerste blog, die onlangs werd gepubliceerd bij de Hersenstichting. De reacties waren hartverwarmend en dit geeft mij nog meer motivatie om door te schrijven. Vooral voor mijzelf, maar ook voor jullie! Ik wil mijn ervaringen delen, jullie stimuleren, inspireren & motiveren.   Ik hoef jullie niet uit te leggen hoe je zwanger zou kunnen worden. Iets met ooievaren, bloemetjes & de bijtjes. Ik zal en... Lees verder»


5 Bekijk reacties (5)   |   Meer artikelen in Hersenletsel

Maandag 22 mei 2017

Net na de hersenschudding

Geplaatst onder: HersenletselHersenschudding door Jeanne Roeland

Uit mijn diepe slaap ontwaak ik met een enorme bonkende hoofdpijn.  Kan je je dit voorstellen? Je opent je ogen en de misselijkheid slaat ineens toe. Alsof iemand je in je maag heeft geslagen. Je draait je op je zij. O, geen goed idee. Je draait terug, gaat weer op je rug liggen en sluit je ogen. De duizeligheid die je overvalt probeer je weer onder controle te krijgen. Wat is er met me aan de hand?! Bij de eerste hulp hadden ze al gezegd, je hebt een hersenschudding.  ... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in HersenletselHersenschudding

Donderdag 18 mei 2017

Volledig herstel is mogelijk!

Geplaatst onder: Beroerte door Maurits

Op tienjarige leeftijd word ik getroffen door een hevige (rechtszijdige) hersenbloeding, veroorzaakt door een bloeding uit een AVM (een aangeboren afwijking). Na een ingrijpende operatie en na lang verblijf in het academisch ziekenhuis word ik ontslagen met een kans op recidieve van circa 4% per jaar. Ik moet leren leven met deze ‘tikkende tijdbom’, die dicht tegen de hersenstam is gelegen. Het vooruitzicht binnen 25 jaar een tweede hersenbloeding te zullen krijgen, bepalen mijn... Lees verder»


4 Bekijk reacties (4)   |   Meer artikelen in Beroerte

Maandag 15 mei 2017

Een beroerte doet je goed?

Geplaatst onder: Beroerte door Siemon Vroom

Ik ga een gek statement maken: Ik ben ook wel blij dat ik een beroerte heb gekregen. Voordat je geërgerd het blad omslaat, laat het me uitleggen … Het zijn zeker niet de restverschijnselen hoor, die zijn heel vervelend. Gelukkig deels zichtbaar. Half-verlamd zijn bijvoorbeeld is niet altijd even goed nieuws ;-). Zo haalde ik vanmiddag bijvoorbeeld een ijsje en had daarom de wandelstok even op de tafel buiten neergelegd om te tonen dat die ‘bezet’ was. Toen ik... Lees verder»


6 Bekijk reacties (6)   |   Meer artikelen in Beroerte

Donderdag 11 mei 2017

Hoe kom je uit je hoofd?

Geplaatst onder: SlaapHersenletsel door Francis van Lanen - de Haan

Zoals beloofd gaat deze blog over ontspanning: de vaardigheid om je hoofd uit te zetten en de rust in je lichaam te vinden. Dit is voor de slaap een belangrijke vaardigheid, omdat je niet kunt inslapen zolang je nog ligt te piekeren of te malen, steeds op de kok kijkt of scenario’s ligt te bedenken.   Je hebt een soort poortje in je hersenen (de sensory gate) die meet of de langskomende prikkels relevant zijn of onbenullig. Wanneer ze onbenullig zijn val je lekker in slaap,... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in SlaapHersenletsel

Dit is contactinfo