Blogs

Maandag 9 december 2019

Wilskracht

Geplaatst onder: Beroerte door Harry de Weerd

Onlangs stiefelde ik zonder stok de plaatselijke supermarkt in om een paar boodschapjes in te slaan. Ik laat de wandelstok thuis als ik weet dat ik met weinig gewicht weer huiswaarts keer. Wat verderop in de winkel trof ik kennis Marja H. IK vermoedde haar minstens een jaar geleden voor het laatst gezien te hebben. Verwonderd en verbaasd mij zo te zien lopen, reageerde ze met de lovende woorden: "tjonge jonge wat knap wat knap! Maar ja, ik ken je niet anders dan een brok... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in Beroerte

Donderdag 5 december 2019

Mijn nieuwe ik ontdekken en waarderen

Geplaatst onder: Hersenletsel door Johanneke Gehrels

Zaterdag 23 november ben ik naar Het Fitte Brein geweest. Willem Philipsen was daar spreker. Hij was vorig jaar aanwezig bij een uitzending van De Wereld Draait Door vanwege het boek ‘Rinkeldekink’ van Martine Bijl. Ik vind het terecht en mooi dat het boek de NS Publieksprijs heeft gewonnen.   Een paar maanden geleden zat ik bij de kapper en een vrouw naast mij zat Martine's boek te lezen en sprak erover waardoor het onderwerp hersenletsel bespreekbaar werd. Martine... Lees verder»


3 Bekijk reacties (3)   |   Meer artikelen in Hersenletsel

Maandag 2 december 2019

Realistisch

Geplaatst onder: AutismeDepressieAngststoornis door Yoni van Ekkendonk

Ik wil altijd blijven stralen. Maar ik lijk eindeloos te verdwalen. Ik wil door het leven vliegen. Zonder angst dat mensen mij gaan bedriegen. Een meisje van mijn leeftijd wil vanzelf dansen. Goedkeuring en acceptatie en eerlijke kansen. Ik ben anders. Altijd kleur ik buiten de lijnen. Soms wil ik het liefst verdwijnen. Ik verlies langzaam mijn kracht. Graag wil ik dat de hele wereld naar mij lacht! Angsten en onzekerheid. Mijn hele leven is een grote strijd.... Lees verder»


3 Bekijk reacties (3)   |   Meer artikelen in AutismeDepressieAngststoornis

Donderdag 28 november 2019

Vrijheid door mijn driewielfiets

Geplaatst onder: BeroerteHersenletsel door Irma de Bresser

Regelmatig heb ik in een blog en in mijn boek wel verteld dat ik graag en veel fiets. Vanwege balansproblemen doe ik dat op een driewielfiets. Het is namelijk bij mij zeker niet zo dat ik altijd zo enthousiast ben geweest over de driewielfiets. Daar ging wel wat aan vooraf. Met de fysiotherapie oefenen op een gewone fiets, het ging eigenlijk best goed, in het park. Tot het moment dat ik weer echt het verkeer in zou gaan. Op de kruising waar ik vanuit het park de weg op moest, ging het mis.... Lees verder»


5 Bekijk reacties (5)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenletsel

Donderdag 21 november 2019

MS en energie

Geplaatst onder: Multiple Sclerose (MS) door Nicole Mulders

Nee, ik heb zeker niet te klagen. Ik prijs mezelf gelukkig dat mijn MS stabiel is. Want dat betekent veel voor me. Aan een andere optie (achteruitgang) wil ik niet eens denken... Een stabiele MS betekent in mijn geval dat ik kan werken en de deur uit kan gaan voor een horecabezoekje of om wat boodschappen te doen.   Maar, ik heb minder energie dan vroeger. Vooral ‘s avonds. Ik kan me amper voorstellen dat ik jaren terug iedere zaterdagavond ging dansen in Eindhoven, Nijmegen... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Multiple Sclerose (MS)