Delen

Blogs

Donderdag 18 oktober 2018

Interview

Geplaatst onder: ADHD door Pip

Jawel, af en toe mailt of belt er iemand of ik mee wil werken aan een interview. Oké, ik overdrijf, dit is pas de derde keer.   In ieder geval besluit ik om eens aan Nica, mijn dochter, te vragen hoe zij haar ADHD-moeder ervaren heeft. Uiteindelijk weten we pas tien jaar dat er veel ADHD in mij aanwezig is. 'Denk er maar rustig over na, alle tijd, ik hoor het wel!' Maar Nica kopt hem er meteen in. 'Daar hoef ik geen seconde over na te denken! Mam, je luistert... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in ADHD

Maandag 15 oktober 2018

Inspiratiebron van A tot Z en terug

Geplaatst onder: BeroerteHersenbloedingAneurysma door Meke Oomens

Vanaf jonge leeftijd heb ik me ingezet als vrijwilliger voor meerdere verenigingen en als dat virus eenmaal in je bloed zit, gaat dat er niet meer uit. Via MEE kwam ik in contact met organisaties die nog vrijwilligers zochten. Het is goed om bezig te blijven in de tijd dat je werk zoekt. Zodat je kunt ontdekken waar je grenzen liggen. Ik ben gaan kijken bij verschillende organisaties en ik zet me nu in als vrijwilliger voor Stichting Elisabeth en Participeer MEE. Dit zal ik naast mijn werk... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenbloedingAneurysma

Donderdag 11 oktober 2018

Nu Piekfijn Ophelderen

Geplaatst onder: Hersenletsel door Suzanne

Daar zit ik dan; in de taxi. Om in twee-en-een half uur naar het diepe zuiden des Lands te rijden. Ik ben op weg naar een klinisch Neuroloog om mijn vierde Neuro Psychologische Onderzoek (NPO) af te nemen. Een NPO is een manier om het neurologische vermogen van de hersenen te meten. Vijf uur lang testjes maken. Maar het is het waard; straks heb ik zwart op wit staan wat er aan de hand is. Dat geeft op een vreemde manier nieuwe energie. Straks is de zaak voor een groot deel piekfijn... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in Hersenletsel

Maandag 8 oktober 2018

Zie je wel!

Geplaatst onder: Slaapstoornis door Inge Bevers

Ik ben Inge, 36 jaar en werkzaam als freelancer. De komende tijd zal ik af en toe voor de Hersenstichting bloggen over mijn slaapstoornis. Hopelijk zorgen mijn blogs enerzijds voor een gevoel van (h)erkenning bij andere mensen met een slaapstoornis en anderzijds voor meer begrip vanuit de omgeving en naasten.   Tijdens mijn studie merkte ik voor het eerst echt hoeveel moeite ik had met vroeg opstaan. Colleges en tentamens in de ochtend gaven me stress, omdat ik niet genoeg kon... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in Slaapstoornis

Donderdag 4 oktober 2018

Een datum die in de boeken gaat

Geplaatst onder: DementieFrontotemporale dementie door Sanne van der Woude

Ik ben Sanne van der Woude en dochter van een vader met FTD (frontotemporale dementie). Graag wil ik mensen inspireren en motiveren om sterk en positief te blijven, in moeilijke tijden. Mijn ervaring is wanneer je eerlijk en open bent over de situatie, dat je hierdoor veel steun kunt krijgen en dat er prachtige dingen kunnen ontstaan. En natuurlijk heb ik ook wel eens pijn en verdriet (en zal ik daar ook over schrijven) maar ik probeer dit altijd om te buigen naar iets positiefs en kijk ik... Lees verder»


18 Bekijk reacties (18)   |   Meer artikelen in DementieFrontotemporale dementie

Dit is contactinfo