Delen

Blogs

Maandag 23 januari 2017

Help!

Geplaatst onder: Beroerte door Emil de Boer

Ook in het nieuwe jaar zal ik soms om hulp moeten gaan vragen .   Meer willen doen dan mijn gezondheid aan kan. Natuurlijk wil ik weer kunnen wat ik voorheen kon; lopen, fietsen, klussen, werken, samenwonen, beheersen van emoties, minder gevoelig zijn voor licht en geluiden, kleine dingen oppakken. Veel hè? Er is nog veel meer, helaas…maar dat bespaar ik de lezer maar!   Soms kijk ik naar mensen die kunnen lopen en dan denk ik: ‘Neem het niet voor... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in Beroerte

Donderdag 19 januari 2017

Over mij

Geplaatst onder: HersenletselHersenschudding door Jeanne Roeland

Hi, ik ben Jeanne Roeland en ik heb in de afgelopen 12 jaar 4x een hersenschudding opgelopen met sporten. Tijdens mijn laatste hersenschudding (4 jaar geleden) ben ik helaas weer te vroeg aan het werk gegaan, waardoor ik volledig opgebrand thuis kwam te zitten.   Ik ben het hele land door geweest voor hulp en onderzoek. Ik had het niet meer verwacht, maar ik ben sinds dit jaar gelukkig weer helemaal hersteld. Mijn ervaringen schrijf ik op mijn website:... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in HersenletselHersenschudding

Maandag 16 januari 2017

Het moet anders

Geplaatst onder: Hersenontsteking door Ariena Ruwaard-Hooijer

Vastbesloten ben ik van plan om mijn leven van voor deze ziekte terug te krijgen. Het leven dat mij zo lief is. Een werkende vrouw van deze tijd, drie pracht  kinderen, een fijne vent, vrienden, vakanties, leuk huis. Dat is mijn leven. Ik bezoek trouw het revalidatiecentrum, start met het lezen van kinderboeken (die kan ik gelukkig weer lezen en begrijpen) en stop de vele beterschapkaartjes in een doos. Een halfjaar later sta ik alweer wat uurtjes voor de klas. Negeer ik alle seintjes,... Lees verder»


4 Bekijk reacties (4)   |   Meer artikelen in Hersenontsteking

Donderdag 12 januari 2017

Koffie, thee en dat wat ik vergeten ben

Geplaatst onder: Hersenletsel door Ilana de Boer

‘Aargh, wat is dat voor herrie’, ik schrik wakker en druk gelijk mijn handen tegen mijn oren. Naast mij hoor ik een vrouw, waarvan ik denk dat ze minstens 80 jaar gerookt moet hebben, en 75 jaar daarvan schreeuwend heeft door gebracht, want serieus, zo’n afgetakelde, kraaiende stem heb ik nog nooit gehoord.   De vrouw blijft maar roepen: ‘Schwester es tut so weh’. Ja jouw geschreeuw ‘doet weh’ heks, mompel ik in mezelf. Ik begrijp niet,... Lees verder»


5 Bekijk reacties (5)   |   Meer artikelen in Hersenletsel

Maandag 9 januari 2017

Hersenbeschadiging door hersenvliesontsteking

Geplaatst onder: Hersenletsel door Sabine Bunink

Dat een randprematuur zo kwetsbaar kon zijn, dat hadden we nooit verwacht. Met 36 weken werd onze zoon Noud geboren via een keizersnede. Twee weken na zijn geboorte werd Noud ernstig ziek. Hij wilde niet aangeraakt worden, begon te kreunen, kreeg een fronsje op zijn voorhoofd, liet voedingen staan, gaf over en kreeg verhoging. Tijdens een luierwissel begon hij te krijsen van de pijn. Op Nieuwjaarsdag werd onze angst werkelijkheid; Noud was doodziek. De huisarts van de huisartsenpost wilde... Lees verder»


8 Bekijk reacties (8)   |   Meer artikelen in Hersenletsel

Dit is contactinfo