Blogs - Hersenstichting
Delen

Blogs

Donderdag 16 augustus 2018

Stappen zetten

Geplaatst onder: Hersenletsel door Suzanne

Lopend met de hond raak ik in gesprek met een buurtgenoot. Tijdens het gesprek wisten we nog niet van elkaar dat we buurtgenoten zijn. We hebben het over van alles. Vrij van oordelen gaat het gesprek van gezamenlijke hobby’s als fietsen naar de aanschaf van een hond, om uiteindelijk bij het onderwerp hersenletsel uit te komen. Ik vertel dat de hond mij indirect helpt bij het invoeren van pauzemomenten door mijn hoofd samen leeg te wandelen. Dit doet haar vertellen over een gebeurtenis... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Hersenletsel

Maandag 13 augustus 2018

Een arbeidshandicap is geen beperking! Of: Hoeft geen beperking te zijn!

Geplaatst onder: BeroerteHersenbloedingAneurysma door Meke Oomens

Ik heb met verbazing naar de inspirerende 2020 Talk van Sven Romkes gekeken. Omdat sommige mensen, die erg graag willen werken, gedwongen worden een uitkering te accepteren, omdat ze door anderen ongeschikt gevonden worden. Bij de vraag hoeveel bedrijven werkelijk iemand in dienst hadden met een arbeidshandicap, liepen het aantal opgestoken vingers en de statistieken beetje scheef. Sven Romkes reageerde met een kwinkslag dat hij nog een bak vol geschikte en gemotiveerde kandidaten had. Met... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenbloedingAneurysma

Woensdag 8 augustus 2018

Briljante planning

Geplaatst onder: ADHD door Pip

Net na afgesproken tijd loop ik de tuin van mijn vriendin in. 'Heb je nog een stukje waslijn vrij', vraag ik? 'Wat heb je nu weer bedacht?', vraagt mijn vriendin. 'Eigenlijk niks bedacht hoor,' geef ik aan, 'maar ik heb twee natte broeken bij me. En die…'  'WAT?', hoor ik dan. 'Waar heb je het nu over?' Oké, ik begin opnieuw. 'Ik heb twee schoongewassen broeken bij mij en die wil ik even te drogen hangen aan jouw waslijn.' 'Waarom heb je die broeken dan... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in ADHD

Maandag 6 augustus 2018

Hoe kun jij iemand die hersenletsel heeft ECHT helpen?

Geplaatst onder: BeroerteHersenletsel door Kesty van Ree

Een paar maanden geleden heb ik een blog geschreven over wat je niet moet doen bij mensen met hersenletsel . Deze is door ruim 7.000 mensen gelezen! Ongelooflijk veel, zeker voor een beginnende blog. Dank jullie wel voor het lezen en delen van die blog. Blijkbaar is er veel behoefte aan eerlijke communicatie over dit onderwerp. Ik kreeg ook veel reacties en vragen. Veel herkenning over wat ik schreef en de vraag: wat kun je dan wel doen om iemand met hersenletsel te helpen?  ... Lees verder»


3 Bekijk reacties (3)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenletsel

Donderdag 2 augustus 2018

De sociale kant van OT

Geplaatst onder: Orthostatische Tremor door Corry de Heus

De sociale kant, als je Orthostatische Tremor hebt, wil ik proberen te belichten. OT is een zeldzame neurologische aandoening. Het uit zich in heel snelle trillingen (tremoren) in de beenspieren, waarbij je bij het staan onzeker en onstabiel wordt. Onderstaand verhaal is één van de vele momenten, waarin ik mij bewust ben dat OT mij in een sociaal isolement kan brengen. Het kan mij verdrietig en machteloos maken en een gevoel van eenzaamheid geven.   Wat mij... Lees verder»


6 Bekijk reacties (6)   |   Meer artikelen in Orthostatische Tremor

Dit is contactinfo