Delen

Blogs

Donderdag 15 februari 2018

Vliegende Hollander

Geplaatst onder: ADHD door Pip

Twee keer per jaar drink ik een borrel met mijn dikke vriendin Lotte. We hebben een leuk stamcafeetje gevonden en ik kan echt lachen met haar. Lotte is mijn drinkvriendin, want ik heb al een lachvriendin. Een vriendinnengroep heb ik niet maar wel echte vriendinnen. Britta mijn praatvriendin, Fenna mijn lachvriendin, Jenny mijn kopjes thee vriendin, Gré mijn eetvriendin en Yvette mijn praktische vriendin. Zet mijn vriendinnen bij elkaar en je hebt mijn levensverhaal te pakken. Dat doen... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in ADHD

Zondag 11 februari 2018

Terug op het (werk)veld

Geplaatst onder: HersenletselHersenschudding door Jeanne Roeland

Nieuw jaar nieuwe kansen. 1 januari 2013 had ik mij helemaal hersteld gemeld van mijn hersenschudding. Eindelijk kon ik als volwaardig en fulltime collega aan de slag. De verantwoordelijkheden, de werkdruk, de deadlines, ik was er klaar voor! Mijn manager vroeg mij een kort praatje voor te bereiden om mij voor te stellen tijdens de wekelijkse afdelingsbijeenkomst. Want ik had tijdens mijn re-integratie mijn gezicht laten zien op de werkvloer, maar de focus lag op uren opbouwen. Nu kon... Lees verder»


4 Bekijk reacties (4)   |   Meer artikelen in HersenletselHersenschudding

Donderdag 8 februari 2018

Oude ik en nieuwe ik

Geplaatst onder: BeroerteHersenletsel door Irma de Bresser

Oude ik en nieuwe ik, het zijn termen die vaak gebruikt worden als mensen praten over hun nah. Het is goed dat ze er zijn, je hebt ze beide nodig. Allebei zijn ze belangrijk voor het verwerkingsproces en voor je ontwikkeling.   Breekpunt Er is een breekpunt in je levenslijn, vanaf dat moment is er een leven vóór en een leven ná. Het leven dat je leidde werd ruw onderbroken. Dat breekpunt heeft een grote impact. Er verandert veel. Het kan zijn dat je je werk... Lees verder»


4 Bekijk reacties (4)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenletsel

Maandag 5 februari 2018

Terugblik op die ene week

Geplaatst onder: Cavernoom in de hersenstamHersenbloeding door Ellen Hilberts

Zoals ik al eerder schreef, gaan je hersenen in de overlevingsmodus als er nood is. Dat merk ik vooral als ik terugdenk aan de week in het ziekenhuis. Ik weet dat mijn neurologe op bezoek is geweest. Ook al had ze vrij, dinsdag en woensdag zat ze aan mijn bed. Een van deze dagen sliep ik nog, en ze knielde naast me neer. Mijn neurologe was zo ontzettend betrokken, dat voelde goed. Op mijn verzoek heeft ze toen een uitdraai gemaakt van de scans van de maandagochtend. Ik ben iemand die gewoon... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Cavernoom in de hersenstamHersenbloeding

Donderdag 1 februari 2018

Een mokerslag op een zomerdag

Geplaatst onder: Halsslagaderdissectie door Anja de Jong

Hoofdpijn. Ik heb zo’n verschrikkelijke hoofdpijn, al twee dagen. Maar ach, iedereen heeft weleens hoofdpijn. Niet iets om de dokter voor te bellen. Tot ik op zaterdagochtend wakker word, opsta en naar de badkamer loop. Als ik in de spiegel kijk zie ik duidelijk dat er iets mis is. Ik zie er anders uit dan normaal, maar waarom? Ik blijf kijken. M’n wenkbrauwen zijn normaal, m’n mond is oke en ook mijn sproeten zitten er nog. Ik tuur naar de spiegel. En dan ineens zie ik... Lees verder»


5 Bekijk reacties (5)   |   Meer artikelen in Halsslagaderdissectie

Dit is contactinfo