Blogs

Donderdag 17 oktober 2019

Ontwikkelingsniveau. Slik...

Geplaatst onder: Microcefalie door Natasja Veldman

Er is na 4 jaar weer een psychologisch onderzoek gedaan en dat is altijd wel een pittig momentje, een realiteitscheck. Toch weer een soort schrik, ondanks dat je het wel weet. En tijd dus om wat meer uitleg te geven hierover hoe het gaat met Mirre op dat vlak. Mirre is nu 17 jaar en heeft dus psychomotore retardatie ten gevolge van microcephalie. In de jaren bij de Lotusbloem laat zij op alle gebieden een groei zien, dat is super fijn! Zij is een sociaalgericht meisje, houdt van... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in Microcefalie

Maandag 14 oktober 2019

Wat als mijn zoon door mij autisme heeft?

Geplaatst onder: Autismespectrumstoornis door Brenda Albers

In 2014 kreeg ik de diagnose autisme. Er gebeurde veel met mij op diverse vlakken. Mijn kinderwens was toendertijd groot, maar toen mijn diagnose ter sprake kwam, wist één ding: dit wil ik nooit doorgeven en daarmee ebde mijn kinderwens langzaam maar zeker weg. Ik maakte mij toendertijd geen zorgen over het vraagstuk of ik nu wel of niet een goede moeder kon zijn. Eén ding stond vast: ik wilde hem of haar niet zo een leven gunnen als die van mij. Maar, tijden veranderen... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in Autismespectrumstoornis

Donderdag 10 oktober 2019

Ik ben open, nu jij!

Geplaatst onder: DepressieAngststoornisPTSSBurn-out door Jessica Vens

Mijn moeder vertelde ons al heel jong dat het belangrijk is we over de dingen in het leven konden praten. Ook over gevoelens en gedachten hoe moeilijk dat ook is. je moet veilig zijn om jezelf te kunnen uiten.   Deze maand staat 10 oktober in het teken van 'World Mental Health Day'.* Speciaal hierom wil ik nogmaals aankaarten hoé belangrijk het is dat we met elkaar blijven praten. Taboes blijven doorbreken en het gesprek aan te blijven gaan. Niemand heeft iets aan een... Lees verder»


3 Bekijk reacties (3)   |   Meer artikelen in DepressieAngststoornisPTSSBurn-out

Donderdag 3 oktober 2019

Fijn dat ik kan fietsen

Geplaatst onder: BeroerteHersenbloeding door Maria

Vorige week kreeg ik een acceptgiro voor het verlengen van de fietsverzekering voor mijn e-bike. Is het alweer 3 jaar geleden dat ik deze fiets koos? Mijn oude fiets was na een aanrijding (gelukkig zonder lichamelijke schade) total loss verklaard. Als leenfiets kreeg ik een e-bike mee. Dat was het moment dat ik ging nadenken over wat voor fiets ik terug wilde hebben.   Met mijn woon-werkafstand van 11 km was het voor veel mensen om me heen duidelijk: “koop toch gewoon een... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenbloeding

Dinsdag 1 oktober 2019

Leven met de ziekte van Parkinson

Geplaatst onder: Parkinson door Janet

Janet kreeg op haar 43e te horen dat zij de ziekte van Parkinson had. Dat is nu negen jaar geleden. Al in 2017 werkte zij samen met de Hersenstichting om een gezicht aan deze meedogenloze ziekte te geven.    Ook zo benieuwd hoe het nu met haar gaat? In een zelfgemaakte video kijkt ze terug op de afgelopen tijd, ze legt uit hoe ze in haar dagelijkse leven omgaat met de ziekte én ze vertelt over een spannende gebeurtenis die haar te wachten staat.   Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in Parkinson