Delen

Blogs

Donderdag 23 maart 2017

Terug van weggeweest

Geplaatst onder: Hypofyse door Petra Serbanescu-Kele

Daar is-ie dan, weer eens een blog van mijn hand. Ik ben een tijdje weggeweest, een langdurige vakantie in Groningen. Het ziekenhuis, welteverstaan. Prima hotel, all inclusieve, zeer vriendelijk personeel, maar toch niet de vakantie die ik in gedachten had. Ik heb een nieuwe hartklep gekregen. Voordat de operatie uitgevoerd kon worden, moest er eerst een ontsteking in mijn hart verholpen worden. Dat betekende wekenlang antibiotica via het infuus. Ik ben ruim drie maanden opgenomen geweest,... Lees verder»


3 Bekijk reacties (3)   |   Meer artikelen in Hypofyse

Maandag 20 maart 2017

Een lastpak in het protocollenparadijs

Geplaatst onder: Beroerte door Elisheva Boumans

Normaal gesproken zie ik mijn neuroloog op het halfjaarlijkse polibezoek, waarbij een woordenstrijd tussen ons een vast ritueel is. Een jurist spreekt nu eenmaal een andere taal dan een neuroloog. Maar halverwege vorig jaar loopt het anders. Een maand na mijn poliafspraak gaat het mis. Door een megafile van prikkels ontaardt er een grote wervelwind in mijn hoofd waardoor mijn lijf compleet op hol slaat.   Ten einde raad belt mijn partner een ambulance. Deze is snel ter plaatse... Lees verder»


13 Bekijk reacties (13)   |   Meer artikelen in Beroerte

Donderdag 16 maart 2017

Hoe vertraag je je sneltrein?

Geplaatst onder: SlaapHersenletsel door Francis Lanen - de Haan

Voor een gezonde nachtrust heb je rust nodig. Daarnaast ook loslaatvaardigheden, vertrouwen, veiligheid, geborgenheid en ontspanning.   Soms is je hoofd nog te druk om te kunnen slapen. Hoe vertraag je je sneltrein in je hoofd en verzacht je je overprikkeling?   Het is een goed idee om overdag meermalen een moment te nemen om tot rust te komen.  Je moet eigenlijk leren geregeld te vertragen en te verstillen.   Maar hoe doe je dat? Bijvoorbeeld... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in SlaapHersenletsel

Maandag 13 maart 2017

Terugblik – andere versie van mijzelf

Geplaatst onder: Moyamoya door Vera de Joode

Ik weet nog heel goed waar ik een jaar geleden stond. Ik was al eventjes gestopt met school. Een tussenjaar vind ik een mooie benaming. Maar het had zijn redenen. Helaas.   In november 2015 had ik mijn diagnose gekregen en in december 2015 zou ik een aantal minder prettige onderzoeken ondergaan, met oudejaarsdag lag ik in het ziekenhuis voor een angiografie en die avond kon ik niet zo goed lopen, dus dat werd een oud en nieuw op de bank.   Ik had de keuze om... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in Moyamoya

Donderdag 9 maart 2017

Florence N

Geplaatst onder: ADHD door Pip

Naast ADHD heb ik ook astma. Een wereldcombinatie en het is al nooit saai!   Stikbenauwd zit ik onder aan de trap in onze gang en Kees belt de huisartsenpost. Het is woensdagnacht 1.30 uur. Ik hijg wat in de telefoon en nee, we hoeven niet te komen. Er komt een ambulance hiernaar toe. Mijn bril niet op en geen lenzen in zie ik twee groen/gele pakken aan komen lopen en weer weg lopen. ‘Maar…’ begin ik, Kees trekt mij overeind: ’Je wordt in de ambulance... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in ADHD

Dit is contactinfo