Blogs

Donderdag 22 augustus 2019

Vervelend?

Geplaatst onder: ADHD door Pip

Ik lig in de stoel bij de schoonheidsspecialiste. Weken heb ik er naar uit gekeken. Via een website kon ik een voucher kopen en voor minder dan de helft van de prijs kon ik dan een behandeling ondergaan. De tijd vliegt en als ik in de agenda kijk blijk ik dus vandaag de afspraak te hebben. Er is al betaald, geen probleem dus. "Mag ik de voucher?", vraagt de vrouw vriendelijk. Ze stelt zich voor en heet Chalou en ik kijk haar verbaasd aan. Oh, gelukkig heb ik mijn telefoon mee en ik weet... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in ADHD

Maandag 19 augustus 2019

Het voelt nu zo, maar het IS niet zo

Geplaatst onder: DepressieAngststoornisPTSSBurn-out door Jessica Vens

'Een klein feestje van herkenning'. Iedere keer als ik mijn inbox opende. De afgelopen periode trof ik iedere dag wel nieuwe berichtjes aan. Mensen met dezelfde diagnoses en klachten, mensen (jong en oud) die hun ervaring met me wilden delen en hun waardering uitspraken. Een stortvloed aan positiviteit! Mensen en vrienden die hun steun en respect kenbaar maakte en me wilden laten weten dat ze er voor me willen zijn, ieder op zijn eigen manier. Vooral mensen op afstand, maar het gebaar alleen... Lees verder»


7 Bekijk reacties (7)   |   Meer artikelen in DepressieAngststoornisPTSSBurn-out

Donderdag 15 augustus 2019

Leven met iemand met NAH

Geplaatst onder: BeroerteHersenletselHerseninfarct door Lieky van der Velden

Samen verder leven wanneer je partner beperkt is door een niet-aangeboren hersenletsel. Hoe gaan jij en je partner hiermee om? Ik kan je wel vertellen hoe ik het heb ervaren en hoe ik hiermee ben omgegaan. Het is een vraag die bij iedereen vroeg of laat door het hoofd schiet. Gaat het nog veranderen? Natuurlijk verandert het leven. Er is een leven van voor- en van nadat het hersenletsel ontstaan is. De omslag komt met een grote schok. Van het ene op het andere moment is alles anders.... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenletselHerseninfarct

Maandag 12 augustus 2019

Mijn eerste blog...

Geplaatst onder: Multiple Sclerose (MS) door Nicole Mulders

De eerste regels zijn altijd het lastigst. Zeker als het een eerste blog betreft voor een organisatie… Maar, aan de andere kant doe ik als journalist niets anders dan schrijven voor opdrachtgevers. En het interessants vind ik schrijven over onderwerpen die dicht bij me staan. MS is zo’n onderwerp… Of ik dat nu wil of niet. Want ik heb MS.   Typisch: jaren terug kocht ik tijdens mijn studie al een stapeltje boeken over de werking van de hersenen. Weet nog... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Multiple Sclerose (MS)

Donderdag 8 augustus 2019

Revalidatie buiten het revalidatiecentrum

Geplaatst onder: BeroerteMantelzorgHerseninfarct door Marian Schaapman

Vol verwachtingen en uitgelaten vertrok ik op een woensdagavond van huis. Na ruim twee maanden ziekenhuis en revalidatiecentrum mocht Koos naar huis. Eindelijk kwam er een eind aan het heen en weer rijden naar Utrecht en het gescheiden leven. Weer avonden lang samen op de bank, onder een dekentje voor de tv. Of ieder met een boek. Thuis komen in een warm huis, gezellig samen eten en lang tafelen. Samen in slaap vallen en wakker worden. Zo nu en dan een klein meningsverschil uitvechten, dat... Lees verder»


8 Bekijk reacties (8)   |   Meer artikelen in BeroerteMantelzorgHerseninfarct