Delen

Blogs

Donderdag 20 juli 2017

De valkuil van acceptatie

Geplaatst onder: BeroerteHersenletsel door Ellis Merkelijn

Zodra je te maken krijgt met tegenslag in je leven blijkt acceptatie het toverwoord te zijn. Het wordt vaak omschreven als een bijna magisch moment. Een moment waarna alles anders en beter wordt.   In de eerste jaren na mijn herseninfarct was ik met alles bezig behalve met de acceptatie van dat wat is. Ik wilde vooral gewoon weer terug krijgen wat ik was kwijtgeraakt. Mijn vrolijke ik. Mijn behulpzame ik. De enthousiaste moeder en partner. De attente vriendin. De stabiele ik. Mijn... Lees verder»


10 Bekijk reacties (10)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenletsel

Maandag 17 juli 2017

Indianenverhalen

Geplaatst onder: DepressieTrauma door Saskia Troy

De herinneringen aan het coma ongeluk en de gedachten, de gevoelens en de herinneringen die ik daar op dit moment nog over heb zijn met name gebaseerd op de verhalen van anderen. Het brein wordt creatief als het er naar op zoek gaat om de leegte op te vullen die is ontstaan vanuit het geheugenverlies door de bewusteloosheid en de coma. Mijn visualisaties zijn levendig, voornamelijk gebaseerd op fantasie en de verhalen van anderen. Aangekomen op het veldje op de manege waar het ongeluk is... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in DepressieTrauma

Donderdag 13 juli 2017

Toch een derde operatie

Geplaatst onder: Hersenletsel door Stefan Cramer

Mijn vorige blog eindigde met het goede nieuws dat er toch geen 3e operatie zou komen. De wond moest aan de lucht drogen en tot die tijd moest ik in het ziekenhuis blijven. Na twee dagen op de KNO-afdeling kon ik weer terug naar het Neurocentrum.   Het grootste gedeelte van de wond herstelde netjes, maar die ene plek bleef maar lekken. Niet veel, maar het bleef continu vochtig en soms moest het even worden gedept. Er bleek ook een ontsteking te zitten en ik kreeg dus antibiotica.... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in Hersenletsel

Maandag 10 juli 2017

Mijn leven met OT

Geplaatst onder: Orthostatische Tremor door Kees Star

Ik ben Kees Star, 74 jaar oud en bijna 52 jaar getrouwd met Aat. Wij hebben twee dochters en een zoon, allen getrouwd. Wij zijn blij met vijf kleindochters en twee kleinzonen, waar helaas een op zes jarige leeftijd is overleden aan een hersentumor.   Ongeveer 15 jaar geleden begon ik mij onzeker te voelen. De huisarts verwees mij door naar een neuroloog en zijn bevindingen verwezen naar iets in mijn evenwichtsorganen.   Een paar jaar later, tijdens een concert van het... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in Orthostatische Tremor

Donderdag 6 juli 2017

Stap voor stap

Geplaatst onder: HersenletselHersenschudding door Jeanne Roeland

'Jeetje Jeanne, zo kan het toch niet langer? Je ligt alweer weken non-stop te slapen. Straks krijg je nog ligplekken zoals die bejaarden in het ziekenhuis!' zei mijn moeder bezorgd toen ik weer even wakker was en omhoog zat in bed om te eten.   Mijn mondhoeken lachten vaagjes, nou dat zou wel meevallen hoor dacht ik. Bedrust was juist nodig volgens de arts. Maar het besef van tijd en de ongerustheid in de stem van m’n moeder drong tot mij door. Ik hoorde haar wel, maar ik... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in HersenletselHersenschudding

Dit is contactinfo