Delen

Blogs

Maandag 5 december 2016

Brief aan mijn 10-jarige ik

Geplaatst onder: Hersenontsteking door Ariena Ruwaard-Hooijer

Je vindt het heerlijk om te schrijven, maar je verstopt je schrift in de kast omdat je bang bent om het te delen. Je gedichten en je dagboek. Bang dat je gedichten niet goed genoeg zijn. Bang dat ze je uit gaan lachen. En bovendien bang dat niemand op jouw simpele levensverhalen en gedachtenspinsels zit te wachten. Maar je zult ontdekken dat we als mens veelal met dezelfde dingen worstelen. Dat je best met dat wat je bezighoudt naar buiten mag komen. Niet om aandacht te trekken en ook... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Hersenontsteking

Donderdag 1 december 2016

De schaamte voorbij

Geplaatst onder: Beroerte door Siemon Vroom

Het is 2007 en ik heb een beroerte gehad. Ik schaam mij dood. Niet voor een paar echte vrienden, maar de mensen daar net buiten.   De buren, mijn collega’s, de mensen die je gemakshalve ook vriend noemt maar waarover je twijfelt of dat vrienden of kennissen zijn, de meisjes achter de kassa van de supermarkt. Ik ben totaal naar binnen gekeerd. En voor mijn (nu ex-)vrouw en mijn zoontje heb ik ook geen aandacht.  Ik weet nu wat mijn licht autistische zoontje voelt. Van... Lees verder»


3 Bekijk reacties (3)   |   Meer artikelen in Beroerte

Maandag 28 november 2016

De camping buurvrouw

Geplaatst onder: ADHD door Pip

Het is lekker warm. We staan op een heerlijk, rustige camping en we hebben toch een mooie, grote plek. Ik sta wat voor me uit te staren, als ik een stem hoor. Ik draai me om en daar staat een vrouw en ze kijkt mij aan. Geen idee wat ze wil, maar ik zet alvast een ‘geen belangstelling’ gezicht op. Ze komt zich even voorstellen. Meteen gaan bij mij de alarmbellen af; als iemand zich komt voorstellen op een camping betekent dat voor mij ‘ik kom even buurten hoor’.... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in ADHD

Maandag 21 november 2016

Gedachten zijn krachten

Geplaatst onder: BeroerteHersenletsel door Lieky van der Velden

Angst zijn negatieve gedachten en die hebben krachten. Door de angst zitten we meer met onze gedachten in ons hoofd dan normaal. We denken en piekeren teveel en we voelen bij ons hoofd hoe het vandaag met ons gaat. Zo gauw je iets voelt in je lichaam schieten je gedachten in je hoofd alle kanten op. Doelloos zoeken naar gevaar.   We komen negatieve gedachten tegen zoals, angsten, twijfels en zorgen. Helaas blijven we daarin te lang rondhangen. De gedachten nemen een loopje met je.... Lees verder»


3 Bekijk reacties (3)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenletsel

Donderdag 17 november 2016

Hersenschudding

Geplaatst onder: Hersenontsteking door Marya Kronshorst

Begin 20 is ze, in de bloei van haar leven, getrouwd met een fantastische man, blij met haar leuke baan en moeder van een dochtertje. Haar altijd zo vanzelfsprekende goede leven kreeg ruim een jaar geleden een onverwachte, onomkeerbare wending: een hersenschudding met ernstige gevolgen.   Haar hersenschudding is het begin van een achtbaanrit met angstaanjagende dalingen en loopings. Waar put zij nu kracht uit?   'Kracht? Fysieke kracht, dat mis ik juist zo. Waar ik... Lees verder»


4 Bekijk reacties (4)   |   Meer artikelen in Hersenontsteking

Dit is contactinfo