Delen

Blogs

Maandag 19 februari 2018

Mijn NAH als Olympische topprestatie

Geplaatst onder: BeroerteHersenbloedingAneurysma door Blog Meke Oomens

Ik ben 14,5 jaar werkzaam geweest bij een uitgeverij. Het bedrijf is in mei 2014 failliet verklaard. Zonder het faillissement had ik er ook niet lang meer gewerkt, want in mei 2012 heb ik een zware hersenoperatie gehad. Ik was een echte duizendpoot die voor alle (dagelijkse) taken een draaiboek maakte. Nu heb ik zelf een draaiboek nodig.   Ik heb eigenlijk al die tijd een engeltje op mijn schouder gehad, dat me in positieve zin heeft geholpen aan een nieuwe start bij een... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenbloedingAneurysma

Donderdag 15 februari 2018

Vliegende Hollander

Geplaatst onder: ADHD door Pip

Twee keer per jaar drink ik een borrel met mijn dikke vriendin Lotte. We hebben een leuk stamcafeetje gevonden en ik kan echt lachen met haar. Lotte is mijn drinkvriendin, want ik heb al een lachvriendin. Een vriendinnengroep heb ik niet maar wel echte vriendinnen. Britta mijn praatvriendin, Fenna mijn lachvriendin, Jenny mijn kopjes thee vriendin, Gré mijn eetvriendin en Yvette mijn praktische vriendin. Zet mijn vriendinnen bij elkaar en je hebt mijn levensverhaal te pakken. Dat doen... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in ADHD

Zondag 11 februari 2018

Terug op het (werk)veld

Geplaatst onder: HersenletselHersenschudding door Jeanne Roeland

Nieuw jaar nieuwe kansen. 1 januari 2013 had ik mij helemaal hersteld gemeld van mijn hersenschudding. Eindelijk kon ik als volwaardig en fulltime collega aan de slag. De verantwoordelijkheden, de werkdruk, de deadlines, ik was er klaar voor! Mijn manager vroeg mij een kort praatje voor te bereiden om mij voor te stellen tijdens de wekelijkse afdelingsbijeenkomst. Want ik had tijdens mijn re-integratie mijn gezicht laten zien op de werkvloer, maar de focus lag op uren opbouwen. Nu kon... Lees verder»


4 Bekijk reacties (4)   |   Meer artikelen in HersenletselHersenschudding

Donderdag 8 februari 2018

Oude ik en nieuwe ik

Geplaatst onder: BeroerteHersenletsel door Irma de Bresser

Oude ik en nieuwe ik, het zijn termen die vaak gebruikt worden als mensen praten over hun nah. Het is goed dat ze er zijn, je hebt ze beide nodig. Allebei zijn ze belangrijk voor het verwerkingsproces en voor je ontwikkeling.   Breekpunt Er is een breekpunt in je levenslijn, vanaf dat moment is er een leven vóór en een leven ná. Het leven dat je leidde werd ruw onderbroken. Dat breekpunt heeft een grote impact. Er verandert veel. Het kan zijn dat je je werk... Lees verder»


4 Bekijk reacties (4)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenletsel

Maandag 5 februari 2018

Terugblik op die ene week

Geplaatst onder: Cavernoom in de hersenstamHersenbloeding door Ellen Hilberts

Zoals ik al eerder schreef, gaan je hersenen in de overlevingsmodus als er nood is. Dat merk ik vooral als ik terugdenk aan de week in het ziekenhuis. Ik weet dat mijn neurologe op bezoek is geweest. Ook al had ze vrij, dinsdag en woensdag zat ze aan mijn bed. Een van deze dagen sliep ik nog, en ze knielde naast me neer. Mijn neurologe was zo ontzettend betrokken, dat voelde goed. Op mijn verzoek heeft ze toen een uitdraai gemaakt van de scans van de maandagochtend. Ik ben iemand die gewoon... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Cavernoom in de hersenstamHersenbloeding

Dit is contactinfo