Delen

Blogs

Dinsdag 21 november 2017

Een teken van leven

Geplaatst onder: BeroerteArterioveneuze malformatie (AVM)Hersenbloeding door Maurits

De geliefde van Maurits schreef:   20 september Vandaag was een kleine domper. Je hebt koorts (38,7) en een bloeddruk van 180/70. Er is een nieuwe CT-scan gemaakt, maar daar was gelukkig niets bijzonders op te zien. Wel hebben ze je weer slaapmiddelen gegeven om je meer tot rust te laten komen. Toen ik bij je was om 12 uur heb ik je voetjes gemasseerd met olie. Toen ik je knuffelde en zei dat ik toch zoveel van je hou, bewoog je even met beide armen en benen. Het was geen... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in BeroerteArterioveneuze malformatie (AVM)Hersenbloeding

Zaterdag 18 november 2017

Werken met hersenletsel, veerkracht en successtory's

Geplaatst onder: Hersenletsel door Felice Ghering

Hobbels na hersenletsel Na een weg vol hobbels sta ik er nu na tien jaar als volgt voor: 58 jaar, hersenletsel en op zoek naar betaald werk. Ik focus me op de weg voor me, wetende wat mijn huidige beperkingen en mogelijkheden zijn. Mijn brein denkt daar anders over! Die gaat liever uit van mijn oude mogelijkheden. Logisch: 48 jaar schuif je niet zomaar aan de kant! Jammer, want dat levert vaak teleurstellingen op.   Manu Kreise - de Belgische deskundige op dit gebied - noemt dit... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Hersenletsel

Donderdag 16 november 2017

Abonnement op de eerste hulp

Geplaatst onder: Hersenletsel door Stefan Cramer

Nee toch? Niet weer he…? Nadat ik wakker was geworden op een kussen met bloedsporen. Het was niet heel veel, dus ik maakte mij die vrijdag niet druk. De volgende ochtend werd ik wakker op een volledig doorweekte rood/bruine kussen en met een nat t-shirt. Dit was wel heel veel bloed dus daar gingen wij weer op zaterdagochtend naar de eerste hulp. Voor de zoveelste keer zat/lag ik daar weer nuchter te wezen wat nooit een heel erg positief gevoel geeft. Er werden wat monsters genomen... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Hersenletsel

Maandag 13 november 2017

Epilepsie en een kind: Hoe doe je dat & kan dat wel?

Geplaatst onder: Epilepsie door Vera van Winden

Sinds de geboorte van ons zoontje Luuk krijg ik er vragen over. Van andere epi’s welteverstaan. Want eh, hoe doe je dat eigenlijk? En, kan dat wel? Deze vragen kwamen, voor Luuks plotselinge komst, ook in mijn hoofd regelmatig voorbij. Antwoorden had ik toen nog niet. Wel wist ik dat het mogelijk was, mits onder begeleiding van een arts. Best nog wel een ding dus. Op die momenten had ik dan al snel zoiets van ‘laat maar’, eerst maar eens een vriend. Want ja, die wilde ik... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Epilepsie

Donderdag 9 november 2017

Deep Brain Stimulation

Geplaatst onder: Orthostatische Tremor door Corry en Frans

Het eerste lid van de OT patiëntengroep is op 25 oktober 2016 geopereerd en heeft DBS (Diep Brain Stimulation) gekregen. Een verslag daarvan volgt: Frans: Vanmorgen heeft Corrie het frame op haar hoofd gekregen en verschillende spuitjes gekregen. Dit werd gedaan door de chirurg en hij werd geassisteerd door een aantal arts assistenten of co assistenten. Hij legde precies uit wat hij ging doen. Ik kon er gewoon bij blijven. Nu is zij naar de operatiekamer en de chirurg gaf aan dat... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Orthostatische Tremor

Dit is contactinfo