Mijn zesde verjaardag

13 oktober 2021: het is zes jaar geleden dat ik “mijn” hersenbloeding kreeg. Dat is nu best een tijd geleden. Zelfs ik ben het BIJNA vergeten. Ik kreeg een lief appje van één van onze kinderen die vroeg of mijn man en ik mijn 6e verjaardag gingen vieren en iets leuks te gaan doen. Dát hebben we inmiddels bedacht en gedaan!

Ik had de dag ervoor al bedacht om toch maar een blog te schrijven. Dan organiseer ik een win-winsituatie:
1. afasie oefenen ten behoeve van de woordvinding en
2. aangeven hoe het leven ná mijn 5e verjaardag voelt.

Doorgaan en vooruit kijken

Het lijkt een beetje zoals toen mijn zoon zou worden geboren; de tijd was bepaald op 13 september. Ik zat er voor klaar: ik zat anders op de keukenstoel ….  maar er gebeurde helemaal niets! Op dat moment is er geen tijd meer; wanneer de bevalling gaat starten is onbekend. Uiteindelijk is mijn zoon pas op 24 september geboren.

Nu heb ik een beetje een vergelijkbaar gevoel. Na een beroerte hebben mensen nog lang een verhoogd risico om te overlijden. Maar ik ben er nog en vier m’n zesde verjaardag.

Ook nu is er geen vaste datum meer. Net als 13 september 1990 géén 13 oktober 2020. Het enige goede advies is:

VOORAL DÓÓÓÓRGAAN …. VOORUIT KIJKEN!

Uitdaging

Daarnaast wordt “mijn” probleem (de hersenbloeding) op een gegeven moment relatief; mijn “probleem” wordt overgenomen door andere en nieuwe problemen van andere mensen en regio’s. Ik kan en wil ook niet (te) veel meer praten over “mijn” hersenbloeding. Iedereen heeft eigen uitdagingen, kleine en grote ….. leven en dood, oud en nieuw, ruzie en geluk en -niet te vergeten- onze Corona, die graag bij ons blijft, zolang niet iedereen is gevaccineerd. Dát is pas een groot gezamenlijke uitdaging!


In oktober 2015 kreeg Marijke een beroerte (hersenbloeding). Eén van de problemen was niet kunnen praten; heel veel woorden waren weg. Nog altijd is zij bezig met oefenen …. Daarom is zij begin 2016 begonnen met een blog in verband met haar woordvindingsprobleem. Wil je alle blogs van Marijke lezen, kijk dan eens op haar website.

Lees hier de vorige blog van Marijke