Bedankt voor je interesse om mee te doen als HersenHeld! Samen met jou komen nog 19.000 mensen jaarlijks in beweging voor de Hersenstichting. In 2020 heeft de collecte al plaats gevonden. Bekijk hier de tussenstand van de opbrengst.
De volgende collecte vindt plaats van 1 t/m 6 februari 2021.

Waarom zou jij collecteren?

Bijna al onze 19.000 collectanten hebben een persoonlijke motivatie om de deuren langs te gaan voor gezonde hersenen. Vaak komt die betrokkenheid omdat ze zelf een hersenaandoening hebben (gehad), of een partner, kind of ouder. Onze HersenHelden vertellen waarom zij dit jaar weer lopen.

HersenHeld Wouter van Velzen (31) kreeg acht jaar geleden een zwaar motorongeluk tijdens een rit naar Zuid-Frankrijk. ”Door de klap liep ik een hersenkneuzing op, waarvan ik lange tijd klachten heb gehad. Ik ben er tijdens mijn herstelproces achter gekomen hoe belangrijk je hersenen zijn en hoe voorzichtig je ermee om moet gaan. Ik collecteer omdat ik wil dat er meer onderzoek en beter zorg komt voor mensen met NAH.”

Loop je ook mee?

• Beer Dikkeboom (12)

Beer is één van onze jongste HersenHelden. “Ik wil iets goeds doen en vind dat de Hersenstichting goede dingen doet voor zieke mensen. En ik wil ook graag dat mensen weten hoe erg een hersenziekte is. Dus aan de deur vraag ik niet alleen om geld, maar leg ik dat ook zo goed mogelijk uit. Ik hoop dat er meer jonge mensen gaan collecteren, met hun ouders.”

• Saskia Vas (50)

Saskia kreeg 4 jaar geleden de diagnose parkinson. “Mijn leven stond op z’n kop. Ik was volledig mijn oude ‘ik’ kwijt en pas na 4 jaar heb ik mijn nieuwe ‘ik’ gevonden. Wanneer je mij niet kent, zie je niets. De symptomen zijn ‘onzichtbaar’: Ik ben prikkelgevoelig, snel vermoeid en heel druk in m’n hoofd en slaap slecht. Ik collecteer daarom voor meer onderzoek en betere behandeling, om te helpen aan een toekomst waarin de ziekte te stoppen en te voorkomen is.”

Beer Dikkeboom (12)

Saskia Vas (50)

Loop je ook mee? Meld je nu aan als collectant

Liever telefonisch contact over het aanmelden als collectant?
Bel dan naar 070 – 360 48 16.