Samen met jou komen nog 19.000 HersenHelden jaarlijks in beweging voor de Hersenstichting. Door te collecteren draag je bij aan belangrijk hersenonderzoek. Je loopt een collecte altijd in je eigen buurt. Maar ook online collecteren is mogelijk. Hoe je ook helpt, we stellen je in staat om op een eenvoudige en veilige manier bij te dragen.

Aanmelden is heel makkelijk en in 2 minuten geregeld. Alle praktische info ontvang je van ons voor start in je mail. Je ontvangt jouw eigen collectebus en met de lokale organisator bespreek je jouw route. Meld je hieronder aan!

Waarom collecteren?

Bijna al onze 19.000 collectanten hebben een persoonlijke motivatie om de deuren langs te gaan voor gezonde hersenen. Vaak komt die betrokkenheid omdat ze zelf een hersenaandoening hebben (gehad), of een partner, kind of ouder. Onze HersenHelden Wouter en Saskia vertellen waarom zij dit jaar weer lopen.

HersenHeld Wouter van Velzen (31) kreeg acht jaar geleden een zwaar motorongeluk tijdens een rit naar Zuid-Frankrijk. ”Door de klap liep ik een hersenkneuzing op, waarvan ik lange tijd klachten heb gehad. Ik ben er tijdens mijn herstelproces achter gekomen hoe belangrijk je hersenen zijn en hoe voorzichtig je ermee om moet gaan. Ik collecteer omdat ik wil dat er meer onderzoek en beter zorg komt voor mensen met NAH.”

Loop je ook mee?

• Saskia Vas (50)

Saskia kreeg 4 jaar geleden de diagnose parkinson. “Mijn leven stond op z’n kop. Ik was volledig mijn oude ‘ik’ kwijt en pas na 4 jaar heb ik mijn nieuwe ‘ik’ gevonden. Wanneer je mij niet kent, zie je niets. De symptomen zijn ‘onzichtbaar’: Ik ben prikkelgevoelig, snel vermoeid en heel druk in m’n hoofd en slaap slecht. Ik collecteer daarom voor meer onderzoek en betere behandeling, om te helpen aan een toekomst waarin de ziekte te stoppen en te voorkomen is.”

Loop je ook mee? Meld je nu aan als collectant

Saskia Vas (50)

Loop je ook mee? Meld je nu aan als collectant

Liever telefonisch contact over het aanmelden als collectant?
Bel dan naar 070 – 360 48 16.