Collecte Hersenstichting breekt record: ruim €1,5 miljoen (2020)

Opbrengst wordt ingezet voor gezonde hersenen voor iedereen

De collecte van de Hersenstichting heeft dit jaar weer meer dan € 1,5 miljoen opgebracht. Het is voor het 22e jaar op rij dat de opbrengst hoger is dan het jaar daarvoor. De opbrengst wordt ingezet voor gezonde hersenen voor iedereen. De Hersenstichting wil dat bereiken door te investeren in onderzoek, voorlichting en het verbeteren van de patiëntenzorg.

“We zijn ontzettend trots op dit resultaat. Met deze opbrengst gaan we ons inzetten voor de hersengezondheid van Nederland. En dat is noodzakelijk, want 1 op de 4 mensen heeft een hersenaandoening. En dat worden er in de toekomst alleen maar meer”, waarschuwt directeur-bestuurder Merel Heimens Visser. Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat het aantal mensen dat lijdt aan dementie of de ziekte van Parkinson, of een beroerte krijgt, tot 2040 explosief zal stijgen. “Dat heeft een enorme impact op de samenleving”, aldus Heimens Visser. “Het is mooi dat we met deze opbrengst weer stappen kunnen zetten naar oplossingen voor hersenaandoeningen en een beter leven voor iedereen met een hersenaandoening en hun naasten.”

“Het is mooi dat we met deze opbrengst weer stappen kunnen zetten naar oplossingen voor hersenaandoeningen en een beter leven voor iedereen met een hersenaandoening en hun naasten.”

Merel Heimens Visser, directeur-bestuurder Hersenstichting

In totaal liepen er dit jaar van 27 januari t/m 1 februari ruim 19.000 vrijwilligers langs de deuren. “We zijn onze collectanten en organisatoren heel dankbaar. Deze opbrengst hebben we alleen maar kunnen bereiken met hun hulp”, zegt Heimens Visser. De totale opbrengst in 2020 staat nu op € 1.589.118.

Word ook een Hersenheld

Wil jij, net als 19.000 andere collecte-vrijwilligers, door middel van collecte ook bijdragen aan onderzoek, zodat we hersenaandoeningen beter kunnen behandelen én in de toekomst voorkomen?

 

De volgende collecte staat gepland van 1 tot en met 6 februari 2021.

De Hersenstichting bekijkt de komende maanden hoe de collecte van 2021 coronaproof gehouden kan worden.