Missie 538 in actie voor de Hersenstichting

Radio 538 komt van 17 tot en met 24 december met een tweede editie van ‘Missie 538’. Dit jaar komen ze in actie voor maar liefst twaalf goede doelen, waaronder de Hersenstichting.  

De muziekzender gelooft erin dat we met elkaar een groot verschil kunnen – en moeten – maken. Daarom zetten ze alles op alles om in de week voor Kerst zoveel mogelijk missies voor verschillende goede doelen te volbrengen. De dj’s van 538 schakelen hiervoor de hulp in van luisteraars en bekende vrienden van het station. 

“Het mooie aan het programma van de Class is de integrale aanpak. Er is ook aandacht voor lichamelijke en psychische fitheid. Er wordt eerst gezorgd voor meer balans en dan pas wordt er gezocht naar een passende baan. Dat heeft bij mij heel erg geholpen om weer vertrouwen in mezelf te krijgen, want je moet het uiteindelijk toch zelf doen. De hele positieve mindset en het denken in mogelijkheden en niet in beperkingen heeft mij enorm geholpen. En het was ook heel fijn om leeftijdsgenoten met NAH te ontmoeten.”

Sivan, oud-Classdeelnemer

De Class van de Hersenstichting 

Een van de missies waarvoor Radio 538 in actie komt, is de Class van de Hersenstichting; dit traject omvat een jaar intensieve, persoonlijke begeleiding en talentontwikkeling voor jongeren met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Het doel van het traject is om een passende baan te vinden en weer mee te doen in de maatschappij.  “De jongeren met NAH hebben een intensief revalidatietraject doorlopen, waarbij ze in sommige gevallen weer opnieuw hebben moeten leren lopen en praten. Daarna komen deze jongeren thuis te zitten.” zegt Merel Heimens Visser, directeur bestuurde van de Hersenstichting. “Er zit een groot gat tussen revalidatie en het oppakken van het ‘normale leven’. Deelnemen aan de maatschappij vanuit een betaalde baan is vaak een belangrijk doel voor deze groep jongeren. De Class is voor deze jongeren de perfecte brug. De eerste stap naar een beter toekomstperspectief.” 

De Class is oorspronkelijk opgezet door de Edwin van der Sar Foundation, die begin 2021 is gefuseerd met de Hersenstichting. Edwin en Annemarie van der Sar zijn nog steeds nauw verbonden bij dit project. Annemarie van der Sar kreeg op 36-jarige leeftijd een hersenbloeding en hield daar hersenschade aan over. Ze moest onder andere opnieuw leren praten en lopen. Zij weet als geen ander waar de jongeren behoefte aan hebben.  

“Tijdens mijn revalidatietraject is mij vaak verteld dat het beter is om sommige dromen op te geven: ‘niet te veel meer verwachten, dan voorkom je dat je weer teleurgesteld wordt.’ Eerlijk gezegd heb ik daar nooit echt naar geluisterd. Ik heb altijd hoop gehouden dat er meer mogelijk is dan dat je in eerste instantie denkt. Bij de Class denken ze hier gelukkig hetzelfde over. Waar ik voor mijn ongeluk van droomde is mede door mijn deelname aan de Class alsnog werkelijkheid geworden. Ik heb mijn studie succesvol af kunnen ronden, ik heb een passende en uitdagende baan gevonden en mijn belastbaarheid is vergroot.”

Hester, oud-Classdeelnemer

Help Missie 538 hun missie te behalen! 

Kom samen met andere 538-luisteraars in actie voor de Hersenstichting van 17 tot en met 24 december. Doneer in ruil voor muziek. Of start een eigen actie en doneer je opbrengst via Missie 538. De muziekzender start ook een veiling waar veel bekende vrienden van het station unieke producten en ervaringen aanbieden. Jij als luisteraar kunt daar dan op bieden. De radiostudio van 538 zendt een aangepaste programmering uit, je hoort aangrijpende reportages, de dj’s dagen zichzelf en gasten uit in challenges en de dj’s gaan het land in op zoek naar bijzondere verhalen.  

Wil je meer informatie over Missie 538, de andere goede doelen waarvoor zij in actie komen of om hun missie voor de Class te steunen? Kijk dan op Missie 538 | Radio 538