Ruim 1480 wandelaars voor Sunset Walk

Eerste Sunset Walk in Noordwijk brengt € 61.241,77 op voor de Hersenstichting

Afgelopen zaterdag (9 juli) organiseerde de Hersenstichting de allereerste Sunset Walk in Noordwijk. Met dit wandelevenement werd er geld opgehaald voor hersenonderzoek én aandacht gevraagd voor de onzichtbare gevolgen van een hersenaandoening, zoals overprikkeling en (chronische) vermoeidheid. Ruim 461 personen wandelden vanaf de Vuurtoren in Noordwijk samen door de duinen en over het strand. Daarnaast liepen er ook 1052 personen vanuit huis. Alle wandelaars liepen € 61.241,77 bij elkaar voor de Hersenstichting.  

Ruim 4 miljoen Nederlanders hebben een hersenaandoening. Veel van hen leven met onzichtbare gevolgen, zoals overprikkeling en vermoeidheid. Ze kunnen niet meer even naar de supermarkt, het café, een restaurant of een museum, omdat de kleinste inspanning hen oververmoeid maakt of een overdosis aan prikkels geeft. Vaak lukt werken ook niet meer. Een behandeling of medicijn is er niet. Men moet er in veel gevallen mee leren leven. En ervaren dagelijks onbegrip omdat deze gevolgen onzichtbaar zijn.  

“Om de impact van de onzichtbare gevolgen van een hersenaandoening zichtbaar te maken én om meer begrip te creëren voor de groep mensen die hiermee te maken heeft, organiseerden we de Sunset Walk”, zegt Annemarie van der Sar, ambassadrice van de Hersenstichting. “Op 36-jarige leeftijd ben ik helaas zelf getroffen door een hersenaandoening en ook ik heb ervaren dat de meest alledaagse dingen ineens een enorme uitdaging waren. Daar wordt meestal aan voorbij gegaan, omdat je er aan de buitenkant vaak niets van ziet. Ik vond het prachtig om te zien dat er zoveel mensen meeliepen met de allereerste Sunset Walk.” 

Fotocredits: Rob van Efferen Sportfotografie

Wil jij nagenieten of ben je nieuwsgierig naar Sunset Walk 2022?

Bekijk fotoalbum