Home
Actueel
Blogs
Hoe open ik een kindersluiting?

Hoe open ik een kindersluiting?

Donderdag 28 juni 2018. Geplaatst onder: Beroerte door Siemon Vroom

Dagelijks slik ik drie medicijnen om een nieuwe beroerte te voorkomen. Ik moet ze mijn hele leven blijven slikken, zegt de dokter en dus doe ik braaf. Op één van de potjes staat ‘retard’ wat mijn partner ‘debielenpilletjes’ ontlokt. Daar moet ik er twee van per dag. Op een dag ben ik alleen thuis. Ik pak het potje en draai aan de dop. Hij draait lekker losjes, en hij draait lekker losjes, en hij draait….verrek: kindersluiting. “In plaats dat ze kinderen opvoeden om geen debielenpilletjes te nemen!”

 

Niet voor één gat te vangen zet ik mijn hand op de dop en draai. Het idee is dat kinderen niet tegelijk kunnen duwen en draaien. Helaas heeft dat ook geen zin, want hoe ik het probeer, het lukt niet. De onderkant draait mee met de dop. Ik kom vingers en kracht tekort om de dop in te drukken én te draaien én het potje vast te houden.

 

Eindeloos geval
Ik geef niet op. Ik ga me toch niet op mijn kop laten zitten door zo’n beroerte! Ik ga op een stoel zitten en ik klem het medicijnpotje nijdig tussen mijn benen. Nu ontbreekt me weer de ruimte om te duwen en te draaien. Hoe een heel simpele handeling moeilijk wordt: je zet één hand buitenspel en klaar is Kees, of in dit geval Siemon!


Na een kwartier is het potje open. Twee debielenpillen per dag keer een kwartier, dat is 3,5 uur per week, dat is zo ongeveer 1750 uur per jaar etc. Dat kan handiger, even googlen op bankschroef…

 

Ik ben benieuwd naar oplossingen. Hoe ben jij weer handig geworden?

 

 

Siemon | Ervaringsdeskundige en eigenaar van website weerhandig.nl

 

 

Lees hier de vorige blog van Siemon


Meer artikelen in Beroerte

Reageer op dit artikel