Jurk

Maandag 31 december 2018. Geplaatst onder: ADHD door Pip

In ieder geval heb ik nu een mooi zwart jurkje, voor je weet nooit…Veel te duur, maar flink afgeprijsd en zo is het in mijn kast beland. Mijn ouders worden ook al echt oud en mocht ik ooit iets chique nodig hebben, ik heb het!

 

Dan komt de eerste gelegenheid om het aan te trekken, alleen ik besluit om niet naar die gelegenheid toe te gaan. Jurk weer in de kast en ongedragen.

De tweede gelegenheid dat ik de jurk aan kan, ben ik wat kilo’s afgevallen. En de jurk zwabbert om mijn lichaam. Hup, weer in de kast.

 

Nu kwam er gister weer een gelegenheid voorbij om mijn jurk aan te doen. In de middag besloot ik echter niet naar deze gelegenheid toe te gaan en wil de jurk weer in de kast hangen.

Er begint nu iets negatiefs aan het jurkje te kleven, vind ik. En hoe moet ik daar nu weer mee omgaan. Als echte ADHD'er blijft dit rondzingen in mijn hoofd, totdat het een obsessie begint te worden.

Op dat moment neem ik een besluit. Ik vouw het jurkje mooi op, loop naar beneden en vraag Kees of hij mij even ergens naar toe wil rijden. Grote verbaasde ogen kijken mij aan, maar ik houd voet bij stuk. Kees stapt in de auto en bij de kringloopwinkel stap ik alleen uit. Ik wil mijn jurk persoonlijk afgeven en loop naar de afgifte ruimte.

 

Ik vertel de meneer dat het een hele dure jurk is. 'Dus niet voor een klein prijsje te koop hangen hoor', geef ik aan. De man wil, denk ik, aardig zijn en zegt: 'was ik nu maar een vrouw, want wat een mooie jurk is dit. Weet u zeker dat u hem hier wil achterlaten?' 'Ik weet het heel zeker', zeg ik beslist. 'Nou dank u wel', zegt de man, 'ik leg hem op een aparte stapel'.

 

Ik stap weer in de auto en leg Kees uit dat ik ritueel afscheid van mijn jurk heb genomen. Kees kijkt mij aan en zegt: 'Wat heb jij toch een briljante geest!' 

Kijk, dat was voor mij de kers op de taart! Hoe vaak hoor ik niet wat anders…

 

Pip

 

Lees nu de vorige blog van Pip


Meer artikelen in ADHD

Reacties

3

goed verhaal, geweldige actie en mooie reactie van Kees.


Kitty  |  03-02-2019 19:03 uur

Dank Gerda voor het mooie compliment


Pip  |  04-01-2019 09:53 uur

Heerlijk! Kast opgeruimd, hoofd opgeruimd en ondertussen maak jij iemand anders blij.
Overigens een mooie foto van een mooie vrouw bij je stukje!!


Gerda  |  31-12-2018 09:24 uur

Reageer op dit artikel