Home
Alles over hersenen
Gezonde hersenen
Delen

Gezonde hersenen

Gezonde hersenen zijn niet vanzelfsprekend. Veel mensen krijgen gedurende hun leven te maken met een hersenaandoening. Gelukkig zijn er een aantal dingen die u zelf kunt doen om uw hersenen in een zo goed mogelijke conditie te houden.

 

 • Hersenen en beweging
  Niets lijkt zo alledaags als bewegen. Lopen, fietsen, een balletje trappen, u doet het meestal zonder erbij na te denken. Op de pagina Hersenen en beweging leest u hoe u uw hersenen door middel van beweging gezond kunt houden.
 • Hersenen en voeding
  Van iedere hap eten die we doorslikken, gaat maar liefst 20% van de binnen gekregen energie naar onze hersenen. Op de pagina Hersenen en voeding leest u hoe u door middel van voeding uw hersenen gezond kunt houden.
 • Hersenen en slaap
  Slapen doet iedereen. Maar wat is slaap eigenlijk? En wat hebben de hersenen ermee te maken? Op de pagina Hersenen en slaap leest u hoe u een gezond slaappatroon kunt bevorderen.
 • Hersenen en training
  Naarmate u ouder wordt, kan het lastiger zijn om op een naam te komen, om een nieuwe bezigheid aan te leren, of snel te schakelen. Op de pagina Hersenen en training leest u hoe u door middel van training deze veranderingen zelf positief kunt beïnvloeden.
 • Puberhersenen
  Als uw kind in de puberteit komt, kan er veel veranderen in het gedrag van uw kind en in de relatie die u met hem of haar heeft. Op de pagina Puberhersenen vindt u meer informatie.

 

 

Dit is contactinfo