Sociale contacten

Iets afspreken, een kaartje sturen voor een verjaardag, een feestje organiseren; sociale contacten onderhouden is leuk én het stimuleert uw hersenen. Vooral de uitvoerende functies worden geprikkeld.

U moet het initiatief nemen om iets af te spreken, bedenken wat u wilt doen en alles zo plannen dat u op tijd bent. Ook het geheugen speelt een belangrijke rol. Want het is wel zo handig om te onthouden hoe het met iemand gaat en waar iemand mee bezig is.

Wat kunt u doen?

• Onderhoud sociale contacten door ze regelmatig uit te nodigen of samen iets leuks te gaan doen;
  • Denk aan verjaardagen met een kaartje of telefoontje;
  • Haal uw oude contacten weer aan. Een oude (school-) vriend of buurvrouw zal blij zijn als u belt. En ook de caissière of postbode waardeert het als u een praatje maakt;
  • Heeft u behoefte aan meer sociale contacten? Dan kunt u zich natuurlijk ook aanmelden voor een cursus, vrijwilligerswerk of een sportclub.