Jamy: “Mijn vader had een ontzettende wilskracht.”

Iedere collecteweek raken collectanten ons met inspirerende verhalen. Hoe is het om te leven met een hersenaandoening? En wat doet het met je als je dierbare een aandoening heeft? Elk verhaal is uniek en het delen waard. Jamy vertelt graag waarom zij collecteert voor de Hersenstichting. Laat je inspireren!

De vader van Jamy overleed vorig jaar op 16 januari aan de gevolgen van een hersentumor. Jamy: “Deze hersenaandoening heeft bijna 13 jaar lang invloed gehad op ons gezin. In het begin van het proces was ik mij heel erg bewust van het feit dat mijn vader niet oud zou worden. Maar naar mate de tijd vorderde en mijn vader ook stabiele periodes kende, raakte de ziekte enigszins op de achtergrond. Hij had dan geen klachten en kon enige tijd werken. In die periode is mijn vader getrouwd met mijn moeder, heeft hij bijzondere reizen gemaakt en heeft hij mij en mijn broer zien opgroeien tot twee volwassen personen. Iets wat wij nooit hadden durven dromen.”

“Langer in ons midden dan gedacht”

“In het begin werd ons verteld dat mijn vader enkel nog één operatie en één keer bestraald kon worden. Door veel onderzoek en verdere ontwikkelingen in de jaren zijn de behandelingen specifieker geworden. Hierdoor werd het mogelijk om mijn vader nogmaals te opereren, te bestralen en tot slot nog een chemokuur te starten. Te genezen was het niet, maar daardoor was mijn vader wel langer in ons midden. Veel langer dan we hadden gedacht.”

“Mijn vader had een ontzettende wilskracht. Hij is elke behandeling aangegaan en heeft nooit opgegeven. Zo kon hij zo lang mogelijk bij zijn gezin blijven, want zijn gezin stond op nummer 1.”

“Mijn vader collecteerde voor de Hersenstichting. Vlak voor zijn overlijden heb ik hem verteld dat ik voor hem ga collecteren en voor alle andere mensen die lijden aan een hersenziekte. Onderzoek maakt verschil, misschien iets kleins. Misschien wel groot. Maar elke donatie is ontzettend welkom.”

Huis-aan-huis collecte wordt online collecte.
Voor wie collecteer jij?

Elk jaar gaan onze 19.000 collectanten met de collectebus langs de deuren. Daar zijn we hartstikke blij mee. Helaas gaat het dit jaar door corona niet door. Onze collecteweek van 1 tot en met 6 februari wordt daarom nu volledig online gedaan! Zo kan iedereen toch zijn of haar steentje bijdragen. Makkelijk, snel én veilig.

Jouw bijdrage is onmisbaar! Juist in deze tijd mogen we mensen met een hersenaandoening niet laten zitten. Jij kunt het verschil maken voor miljoenen mensen met een hersenaandoening. Samen kunnen we hersenaandoeningen behandelen en in de toekomst voorkomen.

Maak een online collectebus aan of geef aan de online collectant

Hoe werkt online collecteren?

Stap 1:

Maak een online collectebus aan.

Stap 2:

Upload een foto en plaats jouw persoonlijke motivatie. Voor wie collecteer jij?

Stap 3:

Nodig je vrienden en familie uit om te doneren via e-mail, Facebook, Whatsapp, Twitter of LinkedIn. Als je een collectebus hebt aangemaakt. ontvang je meer tips van ons!

Heb je nog vragen over de online collecte?

Hier vind je alles over online collecteren. Dit is de snelste manier om jou verder te helpen. Meer hulp nodig? Stuur een mailtje!