Home
Actueel
1 op de 4

Actueel

Onzekere toekomst voor Janet

Dochter Alicia zorgt voor Janet sinds zij op haar 43e de diagnose parkinson kreeg.

Bekijk haar verhaal

Actueel

Hent verliest de strijd tegen dementie

Hent raakt regelmatig letterlijk de weg kwijt door dementie. Huilend belt hij dan zijn zoons op.

Bekijk zijn verhaal

Actueel

Danny kreeg op zijn 37e een beroerte

Danny is overgevoelig voor prikkels en vaak somber. Licht, geluiden, geuren, alles is hem teveel. Een verhaal over leven en óverleven.

Bekijk zijn verhaal

Actueel

8612 nieuwe donateurs na tv-show

Hierdoor is meer hersenonderzoek mogelijk en kunnen we de zorg voor de miljoenen Nederlanders met een hersenaandoening verbeteren.

Lees meer

Een hersenaandoening zet je leven op z'n kop

1 op de 4 mensen heeft een hersenaandoening. Hersenaandoeningen zijn helaas hard op weg de grootste ziekte van Nederland te worden. Dit moet stoppen. Want een hersenaandoening zet je leven op z'n kop. Bekijk de verhalen van Hent, Annemiek, Danny, Isabella, Janet en Egbert om te zien wat voor impact een hersenaandoening op hun leven heeft.

 

• Als voormalig profvoetballer voelde Hent zich onoverwinnelijk. Tot hij dementie kreeg. Dit zette het leven van Hent en zijn zoon Freek op z'n kop.
Annemiek & haar vriend Thom vertellen over de zware depressies van Annemiek. Zij beschrijft ze als een gevoel van diepe rouw.
• Het leven van Danny, zijn vrouw Brigitte en zoon Owen, stond volledig op z'n kop toen Danny op 37-jarige leeftijd werd getroffen door een beroerte.
• Isabella werd op haar 13e aangereden en moest alles opnieuw leren. Dit zette het leven van Isabella & haar moeder volledig op z’n kop.
• De rollen van Janet & haar dochter Alicia zijn nu omgedraaid. Dochter Alicia zorgt voor Janet sinds zij op haar 43e de diagnose parkinson kreeg.
• Door de ziekte van Alzheimer, stond het leven van Egbert & zijn vrouw Leonie volledig op z’n kop. Egbert is op 62-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van dementie.

Doneer nu

Geef om je hersenen. Steun de Hersenstichting en word donateur.

Danny kreeg op zijn 37e een beroerte

Danny stond heel energiek en positief in het leven. Tot hij een paar jaar geleden een beroerte kreeg, zomaar op vakantie in het...

Lees verder

Janet kreeg op haar 43e de diagnose ziekte van Parkinson

Janet is 50 jaar en moeder van Alicia. Samen hadden ze een fijn en onbezorgd leven. Tot zeven jaar geleden bij Janet de diagnose...

Lees verder

Hent kreeg op zijn 70e de diagnose alzheimer

Hent heeft alzheimer. Hij heeft het lang ontkend, maar is die fase nu voorbij. Vaak vraagt hij vier keer per minuut hetzelfde en...

Lees verder

Isabella werd op haar 13e aangereden en raakte in coma

Isabella was altijd een heel vrolijk, spontaan meisje. Tot ze vijf jaar geleden werd aangereden door een scooter. Na drie maanden...

Lees verder

Egbert kreeg op zijn 59e de diagnose alzheimer

Twee jaar geleden ging het minder goed met Egbert*. Hij begon dingen te vergeten en raakte een paar klanten kwijt. Een burn-out,...

Lees verder

Annemiek lijdt sinds haar 15e aan zware depressies

Heel ingrijpend, ook voor haar vriend Thom en hun omgeving. Zij kijken machteloos toe. Annemiek vertelt openhartig over de impact...

Lees verder