Blogs

Donderdag 28 maart 2019

Buik en hoofd

Geplaatst onder: Hersenkneuzing door Manon Oude Kamphuis

Het is bijna een jaar geleden dat ik mijn vorige blog schreef op de site van de hersenstichting. Ik sta er soms verbaasd van hoeveel je kunt meemaken in 2 jaar tijd… In mijn vorige blog schreef ik hoe ik uit keek naar mijn revalidatie.   Maar in maart 2018, een jaar nadat ik mij hersenkneuzing NAH (niet aangeboren hersenletsel) opliep, stond de wereld weer even stil. Ik werd met ernstige buikklachten opgenomen in het ziekenhuis. Na een lange periode in het ziekenhuis te... Lees verder»


6 Bekijk reacties (6)   |   Meer artikelen in Hersenkneuzing

Maandag 2 juli 2018

Na de neuropsychologische test

Geplaatst onder: Hersenkneuzing door Jeannette Gerritsen

De resultaten van de test verbijsteren me. Trauma Capitis. Oftewel hersenletsel. Oftewel hoofd-stuk. De keuringsarts van het UWV keurt me voor 25-35% af en geeft aan dat ik voor 35-45% afgekeurd zou kunnen worden in de toekomst. Ik schrik me dood; dan kan ik mijn werk niet meer uitvoeren en reageer met: “laten we het vooral op die 25% houden”. Waarop hij zich afvraagt of ik me wel realiseer dat dit niet beter kan worden. Dat zullen we nog wel eens zien, denk ik. Op... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in Hersenkneuzing

Maandag 7 mei 2018

In maart 2017 veranderde mijn leven

Geplaatst onder: Hersenkneuzing door Manon Oude Kamphuis

Hoi, ik ben Manon Oude Kamphuis en ik ben 21 jaar oud. Ik heb een hersenkneuzing opgelopen in maart 2017. Ik heb heel wat ziekenhuizen afgereisd door het hele land, op zoek naar een arts die mij kon helpen tegen de verschrikkelijke klachten die ik iedere dag en elke minuut ervaar hierdoor. Maar eigenlijk is er geen behandeling voor deze gevolgen en moet je er helaas maar zo goed mogelijk mee proberen leren te leven en dat gaat met veel ups en downs.   Vorig jaar maart: Ik was... Lees verder»


17 Bekijk reacties (17)   |   Meer artikelen in Hersenkneuzing

Maandag 23 april 2018

Mijn hoofd-stuk

Geplaatst onder: Hersenkneuzing door Jeannette Gerritsen

Op 6 augustus 2001 ging mijn hoofd stuk. Dat begin ik nu pas te accepteren. Mijn naam is Jeannette, toen 37 jaar en net getrouwd, vol plannen en dromen. Gezellig met vrienden naar de Canal Parade kijken vanuit een raam van een grachtenpand. Dat was de opzet. Feestje vieren! Maar in een paar seconden veranderde mijn leven. Ik zit bij een vriendin achterop de fiets. Ineens voel ik twee handen in mijn rug die mij met kracht van de fiets afgooien. Terwijl ik val, zie ik een... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in Hersenkneuzing