Blogs

Maandag 9 december 2019

Wilskracht

Geplaatst onder: Beroerte door Harry de Weerd

Onlangs stiefelde ik zonder stok de plaatselijke supermarkt in om een paar boodschapjes in te slaan. Ik laat de wandelstok thuis als ik weet dat ik met weinig gewicht weer huiswaarts keer. Wat verderop in de winkel trof ik kennis Marja H. IK vermoedde haar minstens een jaar geleden voor het laatst gezien te hebben. Verwonderd en verbaasd mij zo te zien lopen, reageerde ze met de lovende woorden: "tjonge jonge wat knap wat knap! Maar ja, ik ken je niet anders dan een brok... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in Beroerte

Donderdag 28 november 2019

Vrijheid door mijn driewielfiets

Geplaatst onder: BeroerteHersenletsel door Irma de Bresser

Regelmatig heb ik in een blog en in mijn boek wel verteld dat ik graag en veel fiets. Vanwege balansproblemen doe ik dat op een driewielfiets. Het is namelijk bij mij zeker niet zo dat ik altijd zo enthousiast ben geweest over de driewielfiets. Daar ging wel wat aan vooraf. Met de fysiotherapie oefenen op een gewone fiets, het ging eigenlijk best goed, in het park. Tot het moment dat ik weer echt het verkeer in zou gaan. Op de kruising waar ik vanuit het park de weg op moest, ging het mis.... Lees verder»


5 Bekijk reacties (5)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenletsel

Maandag 18 november 2019

Een lichtboei in de duisternis

Geplaatst onder: Beroerte door Elisheva Boumans

In het voorjaar ontvang ik een e-mail van mijn zieke tante die ze afsluit met de woorden: "Jij bent een goed voorbeeld voor mij." Met een glimlach denk ik aan onze ontmoetingen en vraag mij af of ik inderdaad een voorbeeld ben voor anderen.   Het is eind mei en ik lig in bed te rusten wanneer mijn mobiel gaat. Het is de Hersenstichting, of ik wil mee werken aan een interview voor een vrouwenweekblad over mijn niet-aangeboren hersenletsel. Het aandachtsmonster in mij is meteen... Lees verder»


12 Bekijk reacties (12)   |   Meer artikelen in Beroerte

Maandag 11 november 2019

Vakantie: van ontspanning naar inspanning

Geplaatst onder: BeroerteMantelzorgHerseninfarct door Marian Schaapman

In mijn eerste blog schreef ik dat ik heimwee had naar vroeger. Inmiddels is het drie en een half jaar geleden dat Koos een herseninfarct kreeg. Nog steeds is die gebeurtenis een keerpunt in mijn leven en het startpunt van een heleboel veranderingen. Heimwee naar mijn relatief onbezorgde leven van vroeger is nu niet meer voortdurend aanwezig, maar komt soms nog bij vlagen naar boven. Bijvoorbeeld bij het vieren van vakantie. Een periode waarin het haastige en drukke leven even... Lees verder»


5 Bekijk reacties (5)   |   Meer artikelen in BeroerteMantelzorgHerseninfarct

Dinsdag 29 oktober 2019

Mijn meisje

Geplaatst onder: BeroerteHerseninfarct door Jeroen van Bijnen

Ruim een jaar na mijn laatste infarcten probeer ik op een rij te krijgen wat voor effect dat heeft gehad op het thuisfront. Mijn eigen herinneringen zijn vaag, diffuus. Om begrijpelijke redenen. De mensen om mij heen, die beleven het zoals het is. Zij hebben niet de bijna surrealistische ervaringen, hebben geen laagje stof waar ze doorheen moeten kijken, maar worden met hun neus op de harde feiten gedrukt. Zeker die eerste dagen.   Voor mijn vriendin moet het een hel zijn geweest.... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in BeroerteHerseninfarct