Blogs

Maandag 10 juni 2019

Beroert(e)!

Geplaatst onder: BeroerteHersenbloeding door Marijke Kloosterman

Vanaf de Dag van de beroerte - 14 mei - wordt het komende jaar extra aandacht gegeven aan de naasten van mensen met hersenletsel ….. zoals ook mijn partner. Die zal deze dag zeker niet vergeten. Het is immers ook al 63 jaar zijn verjaardag.   De naasten van mensen met hersenletsel hebben óók ondersteuning nodig bij het leren omgaan met de impact en de gevolgen van het letsel. Langzamerhand wordt dat pas duidelijk: hersenletsel overkomt je én vervolgens... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenbloeding

Maandag 3 juni 2019

Twee gescheiden werelden

Geplaatst onder: BeroerteMantelzorgHerseninfarct door Marian Schaapman

‘Maar misschien is hij aan het einde van de week wel weer thuis’. Ik hoor het mezelf nog zeggen, de dag na het herseninfarct van Koos. Totaal overdonderd door alle gebeurtenissen van die dag en geen idee wat me te wachten stond. Waar ik die eerste dag nog hoopte dat de linkszijdige verlamming wonderbaarlijk zou verdwijnen, werd het me in de dagen die erop volgden langzaam duidelijk dat de weg naar herstel lang zou duren en zeker niet vanzelf zou gaan. Toch had ik niet helemaal... Lees verder»


6 Bekijk reacties (6)   |   Meer artikelen in BeroerteMantelzorgHerseninfarct

Dinsdag 28 mei 2019

Precies 3 jaar geleden

Geplaatst onder: BeroerteHerseninfarct door Evelien van Dongen

28 mei 2016. Zomaar ineens getroffen door een herseninfarct... Eindelijk mijn droombaan gevonden. Ik had net drie dagen gewerkt in de horeca als leermeester in Waalwijk bij Prins Heerlijk. Had er zin in, eindelijk werken. Als leermeester zou ik bijvoorbeeld iemand met autisme of een verstandelijke en/of lichamelijke beperking leren om in de horeca te kunnen werken net als iemand anders. Zij hebben net iets meer begeleiding nodig om dit te kunnen en ik wilde dit enorm graag voor hun doen.... Lees verder»


11 Bekijk reacties (11)   |   Meer artikelen in BeroerteHerseninfarct

Donderdag 23 mei 2019

Embolisatie: dicht lijmen van de kluwe

Geplaatst onder: BeroerteArterioveneuze malformatie (AVM)Hersenbloeding door Maurits

De geliefde van Maurits schreef:   25 september Het ziekenhuis belde om te vertellen dat je morgen ingepland staat voor embolisatie. Embolisatie is het dichtlijmen van de kluwe (AVM), die in je hoofd zit. Na een uitgebreid gesprek met de doctoren hebben we besloten het te doen. Door middel van embolisatie vermindert de kans op een nieuwe bloeding enorm en wordt de kans zelfs vrijwel nihil. Hoe sneller we dit doen, hoe beter het voor je is. Ik vond het een hele emotionele... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in BeroerteArterioveneuze malformatie (AVM)Hersenbloeding

Donderdag 16 mei 2019

Vechten voor mezelf

Geplaatst onder: BeroerteHersenbloedingAneurysma door Meke Oomens

In de donkere nacht voor mijn operatie komt in het ziekenhuis een verlichtende gedachte Ik heb de kracht achter me Ik heb de kracht naast me Ik heb de kracht in en bij me Ik heb en voel de kracht overal om me heen Droom + Durf = Drijfkracht! Ik heb de kracht in mijn lijf en ledematen Zo loop ik in de vroege morgen blijmoedig door de straten in de maat voorop ook al weet ik niet waarheen, ik heb de kracht in mijn kop voor altijd en toch... Voel ik me even klein van binnen... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenbloedingAneurysma