Delen

Blogs

Maandag 17 december 2018

Mijn leven met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH): Een nieuwe kleurplaat!

Geplaatst onder: BeroerteHersenbloedingAneurysma door Meke Oomens

Je moet leren leven met de gevolgen van je hersenletsel. Helemaal waar. Maar hoe doe je dat, als je lichaam je -als fanatiek sporter- van het ene moment op het andere in de steek laat? Na de operatie aan drie aneurysma's in mijn hoofd, d.m.v. schedellichten, was ik mezelf helemaal kwijt. Mijn halfzijdige verlamming was hersteld en ik deed zo ontzettend mijn best… Waarom lukte het dan allemaal niet meer? Ik had het toen nooit geloofd. Des te trotser ben ik dat ik het, met hulp van het... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenbloedingAneurysma

Donderdag 13 december 2018

Flexibel staal gevoed door de natuur

Geplaatst onder: Beroerte door Belinda Inhulsen

Patsboem! Het zal je maar gebeuren dat je tijdens het fietsen, je plotseling bewust wordt van vreemde tintelingen in zowel je hand als been en eenmaal thuisgekomen, je tot je grote schrik, gestrekt gaat bij je voordeur. Het overkwam Wim Staal en zijn dierbare vrouw Elly al weer zo’n 12 jaar geleden. Een moment van totale ontreddering maar tevens herkenning omdat de allereerste zichtbare symptomen, Elly subiet herinnerde aan het ziektebeeld van haar opa. Ingrijpende gebeurtenissen... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in Beroerte

Maandag 3 december 2018

Janken

Geplaatst onder: Beroerte door Siemon Vroom

Iedereen kent me als een uiterst rationele jongen. Een jongen van ‘afspraak is afspraak’. Zo’n vent die in slaap valt bij romantische films. Een man die niet zo snel zijn diepste gevoelens uit behalve als het positief en relativerend is.   Idunnknow In ‘America’s got talent’, een zoektocht naar talenten op tv, was een meisje van 13 dat Courtney Hadwin heette. Een sprieterig meisje dat lief tegen haar poppen praat en nog lang niet over jongens... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Beroerte

Donderdag 29 november 2018

M’n derde verjaardag

Geplaatst onder: BeroerteHersenbloeding door Marijke Kloosterman

Op zaterdag 13 oktober 2018 vierde ik mijn derde verjaardag. Op die dag, drie jaar geleden, heb ik een hersenbloeding gekregen. Mijn leven én dat van de mensen om mij heen -vooral van mijn partner en mijn zoon- zijn behoorlijk veranderd.   Na het tweede jaar na mijn hersenbloeding heeft het UWV vastgesteld dat ik niet meer kan werken en sindsdien een IVA-uitkering ontvang.   Meestal ben ik wel positief; steeds maar opnieuw proberen, leren, verbeteren,... Lees verder»


4 Bekijk reacties (4)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenbloeding

Maandag 26 november 2018

De tweestrijd

Geplaatst onder: BeroerteHersenletsel door Jeannette Rijpstra

Altijd weer de tweestrijd … de eeuwige tweestrijd, ik wil wel, maar ik kan het niet. Ik kan het soms wel, maar moet er dan soms een flinke prijs voor betalen. De prijs die ik me soms kan permitteren, heel soms. Toen ik alleen was, toen we samen waren, wij, manlief en ik maar nu, nee … de prijs betalen kan gewoon niet meer. We hebben een dochter van 20 maanden, waar ik voor wil zorgen. Oh ja, soms kan het wel, als ik in mijn groene zone zit. Ik merk dat het lijntje tussen groen,... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenletsel

Dit is contactinfo