Delen

Blogs

Maandag 17 december 2018

Mijn leven met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH): Een nieuwe kleurplaat!

Geplaatst onder: BeroerteHersenbloedingAneurysma door Meke Oomens

Je moet leren leven met de gevolgen van je hersenletsel. Helemaal waar. Maar hoe doe je dat, als je lichaam je -als fanatiek sporter- van het ene moment op het andere in de steek laat? Na de operatie aan drie aneurysma's in mijn hoofd, d.m.v. schedellichten, was ik mezelf helemaal kwijt. Mijn halfzijdige verlamming was hersteld en ik deed zo ontzettend mijn best… Waarom lukte het dan allemaal niet meer? Ik had het toen nooit geloofd. Des te trotser ben ik dat ik het, met hulp van het... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenbloedingAneurysma

Donderdag 6 december 2018

Onder narcose

Geplaatst onder: Cavernoom in de hersenstamHersenbloeding door Ellen Hilberts

De rit naar het ziekenhuis was anders. Overal denk je twee keer over na als je weet dat je leven in één keer anders kan zijn. Aangekomen in het ziekenhuis werd ik door iemand van afdeling D5 opgehaald. Dit zou na de operatie en eventuele Intensive Care/High of Medium Care, mijn logeeradres worden. De afdeling was niet heel uitnodigend. Er waren strenge regels wat betreft hygiëne en bezoektijden en toen ik de afdeling opliep, hoorde ik iemand oorverdovend schreeuwen.... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Cavernoom in de hersenstamHersenbloeding

Donderdag 29 november 2018

M’n derde verjaardag

Geplaatst onder: BeroerteHersenbloeding door Marijke Kloosterman

Op zaterdag 13 oktober 2018 vierde ik mijn derde verjaardag. Op die dag, drie jaar geleden, heb ik een hersenbloeding gekregen. Mijn leven én dat van de mensen om mij heen -vooral van mijn partner en mijn zoon- zijn behoorlijk veranderd.   Na het tweede jaar na mijn hersenbloeding heeft het UWV vastgesteld dat ik niet meer kan werken en sindsdien een IVA-uitkering ontvang.   Meestal ben ik wel positief; steeds maar opnieuw proberen, leren, verbeteren,... Lees verder»


4 Bekijk reacties (4)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenbloeding

Maandag 19 november 2018

Tien jaar en een hersenbloeding

Geplaatst onder: BeroerteArterioveneuze malformatie (AVM)Hersenbloeding door Maurits

Op 11 februari 1985 zat ik op de lagere school in Amsterdam-Zuid. Ik was tien jaar oud. Ik voelde me de hele dag al niet zo lekker. En dat was uitzonderlijk; ik was eigenlijk nooit echt ziek. Ik heb de leerkracht gevraagd of ik eerder naar huis mocht en hij stemde in. School had mijn vader telefonisch geïnformeerd en hij zou me thuis opvangen. We zijn vervolgens samen naar de huisarts gelopen. De pijn in mijn hoofd werd steeds heviger. Bij de huisarts kronkelde ik van de pijn op de... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in BeroerteArterioveneuze malformatie (AVM)Hersenbloeding

Maandag 15 oktober 2018

Inspiratiebron van A tot Z en terug

Geplaatst onder: BeroerteHersenbloedingAneurysma door Meke Oomens

Vanaf jonge leeftijd heb ik me ingezet als vrijwilliger voor meerdere verenigingen en als dat virus eenmaal in je bloed zit, gaat dat er niet meer uit. Via MEE kwam ik in contact met organisaties die nog vrijwilligers zochten. Het is goed om bezig te blijven in de tijd dat je werk zoekt. Zodat je kunt ontdekken waar je grenzen liggen. Ik ben gaan kijken bij verschillende organisaties en ik zet me nu in als vrijwilliger voor Stichting Elisabeth en Participeer MEE. Dit zal ik naast mijn werk... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenbloedingAneurysma

123...7
Dit is contactinfo