Delen

Blogs

Donderdag 14 februari 2019

Reuzenrad

Geplaatst onder: BeroerteHersenbloeding door Marijke Kloosterman

Een prachtige dag, zondag 3 februari 2019: niet koud, nauwelijks wind en volop zon. Vanaf Katwijk zijn we -mijn man en ik- richting Scheveningen gelopen over het strand.   Ik kon het REUZENRAD zelfs zien en nog verder weg Hoek van Holland en de Europoort. Dat wilde ik zeggen, maar het lukte me echter niet het goede woord te vinden. Zoeken, zoeken, zoeken ….. Uiteindelijk heb ik het opgegeven en de hulp aanvaardt ….. REUZENRAD …. Nu proberen het niet meer te... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenbloeding

Maandag 4 februari 2019

Dromen

Geplaatst onder: BeroerteArterioveneuze malformatie (AVM)Hersenbloeding door Maurits

Ik droomde dat ik in een ziekenhuis in België verbleef. In dit ziekenhuis zou ik een behandeling ondergaan om het AVM in mijn hoofd (rechts occipitaal) te kunnen behandelen. Tenminste dat was op dat moment mijn werkelijkheid. Ik zie mijn vader, naast mijn ziekenhuisbed, op een stoel zitten. Ik zeg iets tegen hem. Hij staat op. Hij is erg emotioneel, hij kan nauwelijks een woord uitbrengen. Hij loopt weg en verlaat de kamer. Mijn vader komt terug samen met mijn moeder. Mijn moeder... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in BeroerteArterioveneuze malformatie (AVM)Hersenbloeding

Donderdag 31 januari 2019

Eerst kon ik alleen met mijn vingers verven

Geplaatst onder: BeroerteHersenbloedingAneurysma door Meke Oomens

Dat creativiteit je hersenen kan stimuleren, blijkt uit de kunstwerken die in het atelier van het revalidatiecentrum worden gemaakt. Ik heb sinds 2011 een niet aangeboren hersenafwijking en ik leer vanaf mijn revalidatie in 2012 nog steeds nieuwe dingen.   Ik zit achter mijn schildersezel met een kwast in mijn hand en verfspetters op mijn witte gymschoenen, die ik aan had gedaan voor de therapie in de gymzaal. Een klein wit doek is verdeeld in de kleuren geel, groen, wat roze en... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenbloedingAneurysma

Maandag 14 januari 2019

2019 is begonnen!

Geplaatst onder: BeroerteHersenbloeding door Maria

Heel langzaam aan begint het “gewone” leven weer te starten. R., M. en ik zijn alweer aan het werk geweest de afgelopen weken. Y. begint morgen weer met school. Maar vanaf komende week wordt het nog drukker, de agenda stroomt vol met afspraken, verjaardagen, zwemwedstrijden, ouderavond, doelengesprek voor mijn mindfulness cursus en nog meer. In mijn hoofd is het daarom ook weer voller.   En dan wil mijn werkgever ook nog dat ik in de komende 2 1/2 maanden opbouw naar... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenbloeding

Donderdag 10 januari 2019

Zo val je in 'slaap', en zo is de operatie eindelijk voorbij

Geplaatst onder: Cavernoom in de hersenstamHersenbloeding door Ellen Hilberts

Toen ik de eerste keer wakker werd, stond de professor naast mijn bed met wel een héle knappe dokter ernaast. Ik zag ze allebei dubbel, driedubbel en heel wazig. Ik was te ver weg om me hier druk over te maken en ik herkende het onscherpe beeld ook van andere operaties. De professor vroeg of ik pijn had, had ik niet. Ik stelde aan hem de allerallerbelangrijkste vraag: "Heeft u alles weggehaald?" "Alles is weggehaald en er zijn geen complicaties geweest. Ik ga nu je ouders bellen. Moet... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Cavernoom in de hersenstamHersenbloeding

123...8
Dit is contactinfo